Tatarský biftek - tatarák z hovězího masa
Recept ještě nebyl hodnocenTatarský biftek alias lidově tatarák, patří k oblíbeným lahůdkám, kterou si snadno připravíte i doma. Základem je kvalitní čerstvé maso, které můžete dochutit celou…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 205 kJ / 49 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 1,40 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 1,40 g |
Tuky | 0,24 g |
– nasycené | 0,08 g |
– nenasycené | 0,08 g |
–– mononenasycené | 0,04 g |
–– polynenasycené | 0,04 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 6,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 8 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 9,00 g |
– cukry | 6,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Tatarský biftek alias lidově tatarák, patří k oblíbeným lahůdkám, kterou si snadno připravíte i doma. Základem je kvalitní čerstvé maso, které můžete dochutit celou…
Cibulové kroužky jsou skvělá chuťovka třeba k televizi nebo jako pohoštění. Recept je jednoduchý, připravíte trojobal a cibulové kroužky pak usmažíte ve vyšší vrstvě…
Ostřejší rychlá večeře nebo oběd. Fazole s klobásou k sobě dobře ladí a omáčky bude taky dost. Může se podávat s jakýmkoliv pečivem které máte rádi. Ideální jídlo do…
Srnčí je kvalitní maso s mnoha benefity zvěřiny jako takové. Vhodnou úpravou a kořením z něj lze připravit gurmánovo potěšení. Pokud budete mít možnost, dejte srnčímu…
Utopenci jsou notoricky známá hospodská dobrota, které dává hlavní chuť nálev. Každá hospoda má svůj tajný recept, který si pečlivě střeží. My pro vás máme utopence s…
Salám, cibule a zelenina v lehce kyselém nálevu jsou ideálním pohoštěním k pivu. Pokud si vyhrajete s vykrajováním salámu a zeleniny, budou utopenci vypadat jako malé…
Špek nakrájíme na malinkaté kostičky (lépe se vypeče). Mrkev očistíme a nakrájíme na tenčí půlměsíčky, petržel a celer očistíme a nakrájíme na malé kostičky. Obě…
Nad žhavými uhlíky grilovaný hovězí burger je neuvěřitelně šťavnatý a lahodný. Zakryjeme ho plátkem sýra a vložíme do rozpečené hamburgerové žemle spolu s opečeným…
Uvarenu bielu fazulu nechame vychladnut a vyberieme z vody , v ktorej sa varila. Cibulu , papriku, redkovku osupeme a nasekame na velmi malicke kocky. Nasekame aj…
Nařež buřty dle fantazie jako na pečení na ohni, prořízni pak podélně do půlky.Nakrájej cibuli červenou i bílou na kolečka a vytvoř lůžko v pečící nádobě, potom papriky…
Ideálně den předem uvařte v jednom hrnci mrkev a brambory a v druhém červenou řepu. Zeleninou vařte neloupanou a nemusíte ji solit, protože sůl slupkou stejně…
Chystáte se na oslavu a přemýšlíte, jakým pohoštěním ještě zazáříte? Vyzkoušejte tento skvělý recept, který je sice trochu netradiční, ale o to víc zaujme. Tak honem,…
Na přípravu této lahůdky stačí rozpálit gril nebo zapnout troubu s grilem a mít v lednici naložené připravené maso. Otázka dokončení je pak půl hodinka čekání na správné…
Uvařte si těstoviny ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu. Použila jsem na 2 porce cca 180 g suchých špaget. Kolik sníte vy, to nechám na vás ;-) Na studenou…
Hřbety ze dvou králíků naporcuje na špalíčky velikosti asi půl palce a promneme je se solí a pálivou paprikou. V tlakovém hrnci rozpálíme olej a dozlatova orestujeme…
Brambory dejte vařit ve slupce a zatím si pokrájejte zeleninu. Rajčata na tenké měsíčky, kapie na nudličky, pórek na půlkolečka, cibulky na kolečka. Cuketu nakrájejte na…
Do misky dáme 225ml tatarské omáčky Hellmanns, 3 polévkové lžíce kečupu dle chuti může být i extra hot a jednu nadrobno nasekanou cibuli. Vše smícháme a opepříme mletým…
Buřty pečené na cibuli a zalité pikantním přelivem jsou tím pravým jídlem nejen pro chlapy. Jídlo je připravené rychle, velmi jednoduše a skvěle chutná teplé i studené.
Zeleninu nakrájíme. Papriku podélně rozpůlíme a napříč nakrájíme na proužky. Stonek řapíkatého celeru nakrájíme na jemné plátky. Okurku nakrájíme na jemná kolečka. Nebo…
Cibuľu narežeme na drobno a orestujeme na masle. Pridáme na kolieska nakrájanú mrkvu. Orestujeme, podlejeme 1 pohárom vody, osolíme a dusíme cca 15 min. Rozmixujeme a…
Česnek nakrájíme na tenké plátky, slaninu na drobné kostky. Odblaníme a očistíme králičí maso a prošpikujeme tak polovinou slaniny a asi čtyřmi stroužky nakrájeného…
Obě cibule si nakrájíme, zpěníme na oleji, přidáme chilli papričku.Na cibulový základ dáme maso nakrájené na kostky a zprudka opečeme. Osolíme, opepříme, okořeníme…
Kolečka salámu nakrájíme na nudličky. Obě cibule nakrájíme na měsíčky. Chilli papričky na kolečka.Vše promícháme s octem, olejem, pepřem, zeleným pepřem a dochutíme…
Opravdu snadný cibulový salát s olivami, dochucený octem a cukrem, můžeme připravit jako přílohu ke grilovanému, nebo pečenému, masu. Cibuli necháme předem louhovat ve…
Přidáno před 2 hodinami
Přidáno před 3 hodinami
Přidáno před 5 hodinami
Přidáno před 9 hodinami
Přidáno před 22 hodinami
Přidáno 19. 5. 2024 14:38
Jak na pečený dezert Aljaška se zmrzlinou? Tajemství úspěchu tkví ve správně vyšlehaném sněhu, pak je výsledek dokonalý
V USA povolili prodej masa vypěstovaného v laboratoři z buněk živých zvířat. K dostání bude zatím jen v luxusních restauracích
Od 17. ledna začíná platit povinné testování zaměstnanců. A nejen jich