Jelení ragú
Recept ještě nebyl hodnocenŠpek nakrájíme na malinkaté kostičky (lépe se vypeče). Mrkev očistíme a nakrájíme na tenčí půlměsíčky, petržel a celer očistíme a nakrájíme na malé kostičky. Obě…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Špek nakrájíme na malinkaté kostičky (lépe se vypeče). Mrkev očistíme a nakrájíme na tenčí půlměsíčky, petržel a celer očistíme a nakrájíme na malé kostičky. Obě…
Snad každý, kdo se kdy ocitl v kuchyni, má svoji verzi přípravy masové směsi, které u nás s oblibou nazýváme čínou. Na přípravu této budete potřebovat kuřecí maso,…
Květák se dá připravovat na stovky způsobů, můžeme jej zapéct s bramborami, sýrem, šunkou a cibulí, zalít vejci, rozšlehanými se smetanou a nakonec zasypat strouhaným…
Plátky masa naklepeme,osolíme,opepříme,zakápneme worcestrem,potřeme troškou hořčice,zakapeme olejem,posypeme rozmarýnem,dáme do misky a necháme v chladu uležet. Do…
Míchaný salát je skvělou svačinou nebo lehkou večeří. K lístkům rukoly přidáme černé a zelené olivy a sušená rajčat. Výživovou hodnotu pak salátu dodá nakládaný sýr a…
Cibule oloupeme, nakrájíme na silnější půlkroužky.Do hluboké pánve dáme olej. Vložíme cibuli, hodně osolíme, přidáme trošku vody. Přikryjeme poklicí a na mírném ohni…
Oloupanou cibuli nakrájíme na půlměsíčky a feferonku na kolečka. Svaříme vodu s octem, cukrem, solí a semínkem a odstavíme.Připravíme čisté skleníčky a naplníme cibuli…
Salám, cibule a zelenina v lehce kyselém nálevu jsou ideálním pohoštěním k pivu. Pokud si vyhrajete s vykrajováním salámu a zeleniny, budou utopenci vypadat jako malé…
Na oleji necháme zesklovatět cibuli. Přidáme na kousky nakrájené rajče, kapii, česnek, balsamico, sojovou omáčku, feferon, naložený zelený pepř, chvíli opékáme,…
Na másle osmahneme najemno nakrájenou cibuli. Zasypeme moukou a červenou paprikou a zalijeme vodou. Vsypeme na kostičky pokrájené brambory a konzervu fazolí i s omáčkou,…
Bramborový salát, který vás nebude nudit. Pikantní hořčice, kyselé okurky, pořádná porce bylinek a roztomilé malé červené ředkvičky plné chuti. Nejlépe chutná vychlazený…
Fazole scedíme, propláchneme a necháme okapat.Mezitím nakrájíme sýr, vejce, papriku a rajče na kostičky, cibuli na proužky.Smícháme vybrané suroviny na zálivku s hořčicí…
Tofu nakrájíme na proužky a v misce smícháme se sójovou omáčkou (občas promíchnout).Na pánev dáme lžičku oleje, rozehřejeme, vsypeme na kostičky nakrájenou cibuli a…
Na lžičce másla lehce orestujeme drobně pokrájenou cibuli (nesmí změnit barvu), přidáme posekaný česnek, nové koření, římský kmín, uzenou papriku a necháme rozvonět…
Avokádo rozpůlíme, vytáhneme pecku a vnitřek lžičkou vydlabeme. Cibuli, kapary a rajčata nakrájíme nadrobno. Avokádo nakrájíme nebo vidličkou rozmačkáme nahrubo.Pokapeme…
Mango oloupeme a nakrájíme na tenčí plátky, stejně tak papriku a cibuli. V míse smícháme spolu s rukolou a směsí salátových listů.Připravíme zálivku smícháním všech…
Klasické šťavnaté holandské řízky z mletého masa a sýra můžeme připravit ve zdravější verzi, když vynecháme smažení a místo toho je upečeme. V pekáčku spolu s nimi…
Vykuchané cejny zbavíme hlavy a šupin. Uvaříme pomalým varem ve slané vodě do měkka. Než zchladnou, tak z nich opatrně seškrábneme kůži. Do nádoby dáme na dno nakrájenou…
Nařež buřty dle fantazie jako na pečení na ohni, prořízni pak podélně do půlky.Nakrájej cibuli červenou i bílou na kolečka a vytvoř lůžko v pečící nádobě, potom papriky…
Zapečená kolínka jsou vděčnou a nenáročnou večeří, která zachutná celé rodině. Oblíbené těstoviny, zapečené s orestovanou směsí žampionů a slaniny, budou do hodiny na…
Očištěné kuřecí maso osušíme, nakrájíme na kousky velikosti soust a dáme do misky. Přidáme sůl, pepř, papriku a promícháme. Poprášíme škrobem nebo moukou a dobře…
Maso umyjeme, osušíme a nakrájíme na větší kostky, cibuli na kostičky a česnek nasekáme na drobno.V hrnci na oleji osmažíme cibulku, přidáme česnek, maso a zprudka…
Krůtí konzervu rozmělníme vidličkou, cibuli a kyselou okurku nakrájíme na drobné kostičky, chilli papričku nasekáme najemno.Vše dáme do mísy, přidáme hořčici, majolku,…
Zelí, papriku a cibuli nakrájíme na tenké proužky. Samostatné zelí osolíme a pomačkáme (můžeme ho poválet válečkem).Připravíme jogurt a smícháme ho s křenem, hořčicí,…
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno před 13 hodinami
Přidáno před 13 hodinami
Přidáno před 15 hodinami
Přidáno před 16 hodinami
Přidáno 1. 6. 2024 19:06
Pět možností, jak využít řeřichu: Připravte si polévku, pomazánku, salát nebo skvělý slaný koláč
Japonské sushi a hry: Co jedí sportovci v Tokiu na letošní olympiádě a co naopak jíst nesmějí?
Nejkřupavější krutony jsou ty ručně trhané. Máslo, česnek a voňavé bylinky udělají z obyčejného starého pečiva luxusní zážitek