Roládky z tortill k pohoštění
Recept ještě nebyl hodnocenNejrůznější rolády se staly v poslední době velmi oblíbeným předkrmem, dají se libovolně naplnit nejrůznějšími pomazánkami, zeleninou i šunkou. Pokrájenou roládu můžete…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Nejrůznější rolády se staly v poslední době velmi oblíbeným předkrmem, dají se libovolně naplnit nejrůznějšími pomazánkami, zeleninou i šunkou. Pokrájenou roládu můžete…
Oblíbené bramborové šišky nemusí být jen s mákem. Zde vám nabízíme slanou verzi opečených kousků, podávaných s pikantním smetanovým dipem s příchutí česneku, doplněný…
Připrav si rozkvas z 200 g žitné chlebové mouky pokojové teploty, 200 g vody pokojové teploty a 2 lžic kvásku pokojové teploty. Vše smíchej v míse, přikryj utěrkou a…
Dříve ne zcela tradiční suroviny si zvolna razí cestu na naše stoly. Topinambury jsou velice zajímavé z výživového hlediska a zároveň tvárné při kuchyňském zpracování.…
Polovinu brambor nastrouháme na hrubo, druhou polovinu na jemno. Brynzu také nastrouháme a přidáme se všemi zbývajícími surovinami k bramborám.Zamícháme těstíčko a…
Hrachová kaše nemusí vždy připomínat školní jídelnu. Hrách povaříme s celerem, zahustíme jíškou, zjemníme smetanou a ochutíme parmazánem. Kaši podáváme posypanou…
Co s kousky zbylého pečeného kuřecího masa? Inspirujte se naším receptem. Topinková směs, je buď mírně pálivá, nebo jemná dle kečupu, který použijete. Na křupavých…
Maso nakrájíme na kostky, papriku na kolečka. Připravíme pekáč a maso, rozpuštěné sádlo, cibuli a zbytek surovin kromě zelí a smetany, promícháme.Zalijeme vývarem,…
V kastrůlku na oleji nebo sádle podusíme špenát, ochutíme ho česnekem, solí, přidáme minimálně dvě hrsti smažené cibulky, půl kelímku 12% smetany a hrst strouhánky. Na…
Napadlo by vás, že si můžete k pivu dát třeba buchty? Jemné, voňavé, dokonalé, s neobvyklou náplní. Kdo má rád škvarkové placky, měl by zkusit i tuhle podobnou dobrotu.
Drobně nasekanou cibulku osmažíme na sádle, zalijeme vodou, přidáme nakrájený chleba, nastrouhaný česnek, pepř, lžičku kmínu a majoránku. Vhodíme bujon a necháme 20…
Nejdříve si připravte rýži nebo nudle, protože příprava salátu je půlminutová záležitost ;-). Nasekejte oloupaný česnek. Omyjte a nakrájejte na kusy salát. Pak ho…
Smícháme mléko s vejcem, moukou a zbytkem přísad. Metličkou vyšleháme hladké těsto. Necháme chvíli odpočinout. Smažíme na na pánvi s kapkou oleje. Jakmile usmažíme…
Oloupanou bramboru nastrouháme nahrubo. Dáme do mísy, přidáme vločky a mléko a necháme cca půl hodinky odpočinout.Poté přidáme mouku, vejce, strouhanku, utřený česnek,…
Což takhle dát si špenát? Jako děti jsme ho nenáviděli, ale v dospělosti ho milujeme. Špenát se zakysanou smetanou a parmazánem, doplněný bramborovými knedlíky s…
Nejdříve dáme vařit osolenou vodu. Brambory rozmačkáme nebo nastrouháme najemno. Přidáme krupici a cibulku a zpracujeme.Utvoříme dva válečky a dáváme do vařící vody.…
Pak choi důkladně omyjeme pod tekoucí vodou a necháme na sítu okapat nebo odstředíme. Do rozehřáté pánve dáme oba oleje a zprudka opečeme asi 3 minuty lehce osolené…
Na drobno nakrájenou cibuli restujeme na oleji dozlatova, přidáme po chvíli i na jemno nakrájená rajčata a necháme vychladnout. Troubu předehřejeme na 175 st.C.Ořechy…
Všechny přísady smícháme dohromady (případně dochutíme) a vypracujeme pevnější lepkavé těsto. To rozdělíme na dva plechy, vyložené pečícím papírem. Pod papír nastříkáme…
V jedné míse promícháme suché suroviny, v druhé vodu, jogurt a olej. Vše smícháme dohromady a vypracujeme pevné těsto, které dáme na několik hodin zakryté kynout…
Do mísy dáme mouku se solí. Zakysanou smetanu rozmícháme se žloutky a nasekanou pažitkou. Žloutky se smetanou vlijeme do mísy k mouce a smícháme. Hrnky vymažeme a…
Připravit vláčný cuketový chleba podle tohoto receptu zvládne i úplný začátečník. O těsto není potřeba nějak zvlášť dbát, po vymíchání v klidu kyne třeba celou noc a my…
Do zavíratelné misky uděláme marinádu. Dáme jogurt, koření, špetku soli, pastu a olej. Přidáme nastrouhaný zázvor, 1 lžíci smažené cibulky, prolisovaný česnek a vše…
Bramborové těsto připravte buď podle sebe, případně podle návodu. Čerstvý špenát operte, ponořte na chvíli do vroucí vody a sceďte, pořádně vymačkejte a nasekejte. Pokud…
Přidáno před 13 hodinami
Přidáno před 15 hodinami
Přidáno před 15 hodinami
Přidáno před 17 hodinami
Přidáno před 17 hodinami
Přidáno 1. 6. 2024 19:06
Vyrábíme originální adventní kalendář: Pro děti i pro dospělé a jen za pár korun
Ječné kroupy jsou neprávem opomíjenou surovinou. Pochutnejte si na nich v podobě karbanátků, sladké kaše i pomazánky
Šneci, hadi nebo muffiny s příchutí pizzy: Tyhle křupavé variace na italský koláč zazáří nejen na dětské oslavě