Hovězí ragú s cizrnou
Recept ještě nebyl hodnocenNa oleji dlho smažíme pokrájanú cibuľu. Pridáme pokrájané mäso, necháme zatiahnuť. Pridáme mletú papriku, korenie, feferónový krém, pretlak, papriku, paradajku, (možno…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Na oleji dlho smažíme pokrájanú cibuľu. Pridáme pokrájané mäso, necháme zatiahnuť. Pridáme mletú papriku, korenie, feferónový krém, pretlak, papriku, paradajku, (možno…
Cizrnu rozmixujeme s trochou vody na hustou hladkou pastu.Přidáme ostatní suroviny, znovu promixujeme a můžeme podávat.
Na panvi rozpustime maslo a osmahneme na nem cizrnu, kterou jsme scedili. Lahudkove tofu pokrajime na prouzky, jarni cibulku na kolecka a pridame k cizrne. Ochutime…
Cizrnu, tofu a olej lehce rozmixujeme tyčovým mixérem.Přilijeme vodu na požadovanou hustotu.Přidáme jablečný ocet, sůl a sezamová semínka.Vše dobře promícháme, případně…
Cizrnový salátek se sušenými rajčaty, voní česnekem, bazalkou a potěší nejen vegetariány. Můžeme si ho vzít s sebou na svačinu, nebo si takto připravit zdravou a…
Pokud hledáte tip na výborné bezmasé jídlo, tento recept vás jistě potěší. Cizrnu uvaříte s rajčatovým protlakem a spoustou voňavého koření. Na závěr ji ještě zjemníte…
Těstoviny uvaříme dle návodu na obalu v osolené vodě s kapkou olivového oleje.Mezitím dobře omyjeme a očistíme zeleninu. Okurku a kapii nakrájíme na kostičky, rajčátka…
Pokud pečenou cizrnu nepoužijeme do polévky, nebo jako přílohu, můžeme jí vyzkoušet konzumovat jen tak. Má velmi příjemnou sladko-oříškovou chuť. A třeba na večerní…
Cizrna je výborná luštěnina, kterou můžeme připravit na mnoho způsobů. Podle tohoto jednoduchého receptu uvařenou cizrnu podusíme s rajčaty v zeleninovém vývaru a…
Do hrnce si dáme olej a v něm osmahneme cibuli na proužky a česnek na plátky.Přidáme cizrnu i s vodou, ve které byla namočená,pak česnek, bobkový list, všechny bylinky…
Na oleji osmahneme nakrájenou cibuli a nadrobno nasekaný česnek, přisypeme kmín, skořici, kurkumu a chvíli opékáme.Potom přidáme nakrájené cukety, uvařenou cizrnu,…
Indická a asijská jídla patří mezi nejchutnější mezi recepty bez masa. Najdete v nich aromatické koření, spoustu zeleniny a výživné luštěniny. Toto krémové cizrnové kari…
Na oleji zesklovaťte nadrobno nakrájenou cibuli, přidejte na kousky nakrájené kuřecí maso, osolte a opepřete. Maso restujte, dokud nechytí trochu barvu dohněda.Pak…
1) Cizrnu rozmačkáme vidličkou nebo rozmixujeme. (ale ne zcela do hladka, v pomazánce by měly být menší i větší kousky cizrny) 2) Přidáme avokádo, které také rozmačkáme…
Nakrájejte cibuli, případně i česnek a chvíli smažte na oleji. Během smažení přidejte podle chuti většinu následujícího koření: garam masala (speciální indická směs…
Cizrnu propláchneme a namočíme, nejlépe přes noc. Druhý den ji vaříme v téže vodě s bobkovým listem a bujonem asi 1,5 hodiny. Když je měkká, zcedíme. Ve větším…
Cibuli rozkrojíme podélně a nakrájíme na plátky. Na pánvi na olivovém oleji smažíme cibulku až zesklovatí, poté přidáme mleté maso a dobře mícháme, aby se maso co…
Bulgur uvaříme podle návodu na obalu.Cizrnu použijeme z konzervy propláchnutou a okapanou na sítku (nebo použijeme vařenou).Všechnu očištěnou zeleninu nakrájíme na větší…
Na oleji zesklovaťte na kostičky nakrájenou cibuli, vhoďte mleté maso, osolte a restujte, dokud se maso nerozpadne na drobné kousky. Přisypte koření, promíchejte a…
Luštěniny uvaříme doměkka. Necháme vychladnout.Červenou cibuli nakrájíme nadrobno. Smícháme s luštěninami, pokapeme citronovou šťávou a necháme odležet.
Pokud máte suchou cizrnu, je třeba jí přes noc namočit, vyměnit vodu a poté dvě hodiny vařit.Quinou 2-3x spařte vroucí vodou a poté se špetkou soli vařte asi 15 minut v…
Na másle nebo oleji osmahneme cibuli, nastrouháme kus zázvoru, několik stroužků česneku, nastrouháme na hrubo 1 mrkev (může být i na kostky, protože vše nakonec stejně…
Nejprve připravíme rostlinnou majonézu. Do mixéru dáme silken tofu, šťávu z cca 1/2 citronu, 3 lžičky hořčice, olej a černou sůl. Rozmixujeme dohladka a dochutíme dle…
Cizrnu opláchneme a namočíme přes noc.Druhý den uvaříme doměkka a scedíme.Do horké cizrny přidáme najemno nakrájený pórek (aby zvláčněl), sůl, pepř, hořčici, česnek…
Přidáno před 1 hodinou
Přidáno před 2 hodinami
Přidáno před 2 hodinami
Přidáno před 20 hodinami
Přidáno před 22 hodinami
Přidáno před 22 hodinami
Libečková polévka opiška: Netradiční krkonošská česnečka voní bylinkami a česnekem a je snadná na přípravu
Retro okénko: Vzpomínáte na Tuzex? Za bony se tam daly koupit žvýkačky, kvalitní čokoláda, whisky i káva
Ryby jsou plné vitamínů a zdravých tuků. Podle čeho poznáte opravdu čerstvý kousek?