Višňový sirup
Recept ještě nebyl hodnocenZ letní úrody ovoce se dá vykouzlit ledacos. Zpravidla mrazíme nebo zavařujeme. Pokud však máte rádi sladké šťávy, doporučíme vám tento recept na sirup z višní. Je…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 1 198 kJ / 286 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 0,00 g |
– nasycené | 0,00 g |
– nenasycené | 0,00 g |
–– mononenasycené | 0,00 g |
–– polynenasycené | 0,00 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 0,20 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 2 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 40,00 g |
– cukry | 40,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Z letní úrody ovoce se dá vykouzlit ledacos. Zpravidla mrazíme nebo zavařujeme. Pokud však máte rádi sladké šťávy, doporučíme vám tento recept na sirup z višní. Je…
Oplatky potřeme z jedné strany griotkou a necháme je nasáknout.Želatinu namočíme, a když je nabobtnaná, vymačkáme ji, zahřejeme a rozmícháme. Mascarpone s tvarohem a…
1) Troubu předehřejte na 180 °C. Dortovou formu buď vymažte tukem a vysypejte hrubou moukou, anebo ji vyložte pečícím papírem. 2) Vejce vyšlehejte s cukrem do…
Brusinky namočíme do griotky, aby nabobtnaly. Do pánve vložíme máslo a zpěníme na něm jemně nasekanou cibuli. Přidáme očištěná játra, nakrájená na kousky a zprudka…
Žloutky s cukrem ušleháme do pěny, postupně přidáme vodu a olej. Potom přimícháme mouku a kakao a nakonec ručně zlehka vmícháme z bílků ušlehaný sníh. Pečeme na…
Vyšleháme bílky do sněhu a postupně zašleháváme jeden žloutek po druhém. Zašleháme cukr a nakonec mouku. Rozetřeme na plech s pečícím papírem který je potřen máslem.…
Rozinky přes noc namočíme do griotky. Steaky by měly být před tepelnou přípravou pokojové teploty. Očistíme je a ovážeme provázkem, aby držely pěkně tvar a byly…
Z uvedených surovin si vyšleháme těsto na paličnky, které opečeme na másle nebo oleji. Maliny vložíme do kastrůlku, zalijeme likérem a dáme vařit. Během varu je…
Rebarbora je vděčnou a nenápadnou zeleninovou ozdobou jarní zahrady. Je mnoho možností jak jí zpracovat, ale pečené moučníky jsou opravdovou delikatesou. Ty sypané…
Vejce s cukry vyšleháme do pěny, vařečkou zamícháme mouku s kakaem, rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem a dáme péci do trouby vyhřáté na 200 stupňů. Pečeme 8…
Máslo, cukr a vejce vyšleháme do pěny, přilijeme mléko a přidáme promíchané a prosáté sypké suroviny. Nalijeme do vymazané dortové formy a pečeme v rozehřáté troubě na…
Piškoty namažeme z jedné strany marmeládou a vyskládáme nenamazanou stranou nahoru do větší skleněné mísy. Pokapeme polovinou alkoholu, postrouháme trochou čokolády a…
Lahodné vánoční dortíky skládající se z čokoládové mousse, malinového želé, čokoládového biscuitu a zrcadlové polevy. Na pohled vypadá složitě na přípravu, ale dle…
Obdélníkovou formu cca 28x20 cm vyložíme mikrotenovou folií. Na dno těsně vedle sebe poklademe piškoty, které pokapeme malinovou šťávou. Smetanu se ztužovačem ušleháme…
předepsané ingredienci smícháme dohromady a pomocí několika lžiček griotky vytvoříme těsto, které lze dobře tvarovat. Na podložku která je z lineckého těsta vymodelujeme…
Sušené švestky nejprve omyjeme v teplé vodě, abychom je zbavili všech chemikálií a nečistot na povrchu. Poté překrojíme na poloviny a namočíme přes noc do griotky. Druhý…
Linecké těsto vyválíme a dáme do formiček.Upečeme a necháme vychladnout. Kokosové mléko vyšleháme do tuha, zahustíme kokosem, kdo chce přidá trochu cukru.Košíčky…
Varianta č. 1 (na Moravě známý také jako "turbomošt") - alkoholický: - do hrnce dáme tolik jablečného moštu, kolik hodláme vypít - do ponorného sítka dáme hřebíček,…
Grepový , brusinkový džus, vodu, šťávu z citronu a ovoce (Citron, jablka, pomeranče) a koření povaříme.Když směs přijde k varu, odstavíme a přidáme alkohol ( já do…
Žloutky, cukr, med, likér a horkou vodu vyšleháme šlehačem (asi 10 min.) do husté pěny, poté přidáme rozpuštěné máslo a šleháme další 2 minuty. Mouku, ořechy, kakao a…
Přidáno před 14 hodinami
Přidáno před 16 hodinami
Přidáno před 16 hodinami
Přidáno před 18 hodinami
Přidáno před 18 hodinami
Přidáno 1. 6. 2024 19:06
Janovské těstoviny: Přidávají se do nich rané brambory a zelené fazolky, domácí bazalkové pesto je zárukou báječné lahodné chuti
Šéfkuchař Zdeněk Pohlreich radí, jak na dokonalé vejce natvrdo, naměkko a na hniličku. Roli hraje i teplota vajec před vařením
Tesco uvádí svoji první řadu výrobků ve 100% recyklovatelných obalech