Třeboňské kapří hranolky
Recept ještě nebyl hodnocenTřeboňské rybníky jsou v Česku velmi známé a právě z jejich okolí pochází tento oblíbený recept. Kapří hranolky jsou klasikou, na které si pochutnáme. Příprava je…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 608 kJ / 145 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 16,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 16,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 8,90 g |
– nasycené | 1,48 g |
– nenasycené | 4,50 g |
–– mononenasycené | 3,80 g |
–– polynenasycené | 0,70 g |
––– omega 3 | 0,24 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 73 mg |
Sodík | 41 mg |
Sůl | 0,10 g |
Sacharidy | 0,30 g |
– cukry | 0,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Třeboňské rybníky jsou v Česku velmi známé a právě z jejich okolí pochází tento oblíbený recept. Kapří hranolky jsou klasikou, na které si pochutnáme. Příprava je…
Kapra máme spojeného především jen s Vánocemi, a to je velká škoda. Sladkovodní ryby jsou považovány za nejzdravější masné pokrmy, protože jsou lehce stravitelné.…
Většina z nás připravuje kapra jen na Vánoce a možná při dietě. Už od středověku se mohl jíst v době půstu, protože stejně jako ostatní ryby, nebyl považován za maso.…
Zabitého a vykuchaného kapra vykostíme (dle chuti zbavíme kůže) a nakrájíme na filety. Každý kousek kapra potřeme olivovým olejem, osolíme, okořeníme a zakápneme…
Filet kapra dostatečně osolíme z obou stran a vložíme do pekáčku. Z uvedených surovin smícháme marinádu a nalijeme ji přes rybu. Necháme min. hodinu marinovat a poté…
Pokud chceme dělat rybí karbanátky a nemáme dost rybího masa, můžeme ho částečně doplnit masem mletým, nejlépe stejným dílem vepřového a hovězího. Kořeníme tak, jak jsme…
Omytou rybu pokapeme citronovou šťávou, osolíme a posypeme kmínem. Necháme chvíli uležet.Jednu lžíci změklého másla smícháme s nakrájenou petrželí a pár kapkami…
Kapr je neodmyslitelnou součástí tradičních českých Vánoc, ale pochutnáme si na něm kdykoliv během roku. Můžeme ho pro změnu upéct na cibuli a podlévat bílým vínem.…
Kapry nafiletujeme a hodně osolíme. Vložíme do nádoby a dáme do lednice. Za dva dny je vyndáme z lednice a opláchneme vodou, zalijeme octovým nálevem v poměru 1 díl vody…
Kapří maso se hodí pro všechny typy kuchyňské přípravy sladkovodních ryb. Na pečenáčích z kapra si pochutnáte až po dvou až pěti dnech, po které je třeba nechat…
Ke Štědrému večeru neodmyslitelně patří rybí polévka. Už po celé generace se vaří z kapřích vnitřností, odřezků a kořenové zeleniny. Zahuštěná je krupičkou, osmahnutou…
Kapra očistíme, zbavíme šupin a šikmo od páteře přes boky uděláme pár zářezů skoro až ke kostem. Kapra osolíme a posypeme rybím kořením i do zářezů, i zevnitř a necháme…
Cibuli nakrájíme na půlkolečka, žampiony na plátky, nastrouháme křen. Porce kapra osolíme a okořeníme směsí na ryby, obalíme v mouce a osmažíme na oleji. Přidáme k rybě…
Kapří mlíčí zbavíme blanek, žilek a tuku. Opláchneme a osušíme. Naporcujeme na pokud možno stejně velké porce. Osolíme, opepříme a obalíme v klasickém trojobalu.Po…
Možností jak využít tuto tradiční rybu v kuchyni, a možná i v jiném období než jsou Vánoce, je rozhodně mnohem víc. Nejčastěji ho sice smažíme v trojobalu, ale i takto…
Kapra stáhneme z kůže, vyfiletujeme, nakrajíme na kostičky(nudličky) vložíme do misky, osolíme a zalejeme nálevem, maso musí být zcela ponořeno. Přidáme koření. Směs…
Chytíme kapra ( nebo koupíme samozřejmě :-D ), zbavíme šupin, vyfiletujeme, necháme kůži a nadrobno krájíme přes kostičky tak, abychom úplně nepřořízli kůži. Dostatečně…
Porce kapra osolíme, štědře posypeme drceným kmínem, pepřem a paprikou a naskládáme ho do máslem vymazaného pekáčku kůží dolů.Slaninu nakrájíme na kousky, česnek na…
Omytého kapra osolíme, pokapeme citronem a necháme chvíli uležet. V pivu rozšleháme vejce, koření, hořčici, bazalku a postupně přidáváme mouku až do polohustého těstíčka…
Vykuchaného kapra naporcujeme na širší proužky. Osolíme hrubou solí. Smícháme ústřičnou omáčku s prolisovaným česnekem, olejem, šťávou z citronu a čerstvě mletým pepřem…
Z uvedených surovin kromě másla uděláme marinádu a porce kapříka do ní vložíme, nejlépe přes noc, ale stačí na několik hodin. Na druhý den si marinádu slijeme do pekáčku…
Připravíme nejprve marinádu. Rozpustíme máslo, do něj přisypeme koření, přidáme najemno nakrájenou cibuli, česnek a bylinky . Dobře ji promícháme a pomažeme s ní ryby.…
Rybu nakrájíme na několik porcí, osolíme, opepříme a dobře propečeme na másle, nesmí zůstat vevnitř syrová. Upečené prochladlé rybí porce rozebereme na menší kousky a…
Připravené porce kapra osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Pekáček vymastíme olejem, vložíme pomoučněné porce ryby, ty také pokapeme olejem a v troubě rozehřáté na…
Přidáno před 1 hodinou
Přidáno před 3 hodinami
Přidáno před 7 hodinami
Přidáno před 20 hodinami
Přidáno 19. 5. 2024 14:38
Přidáno 19. 5. 2024 13:06
Dovolená v Polsku 2023: Potraviny levnější než u nás i skvělá gastronomie. Ochutnejte pirohy, bigos a polévku žurek, radí místní
Jídelníček šlechty 19. století: K snídani stačil jen hrnek kávy, oblíbeným předkrmem byli šneci, na čtyři porce jich bylo třeba 48
Deset nejlepších meruňkových moučníků: Zkuste vláčný perník, šátečkové koláčky nebo bábovku!