Koláč se strouhanými jablky a čokoládovou polevou
Recept ještě nebyl hodnocenJablka nastrouhaná rovnou do těsta způsobí, že je moučník šťavnatý a lehce pikantně nakyslý. Sladká čokoládová poleva připravená se zakysanou smetanou má tu výhodu, že…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 770 kJ / 184 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 3,33 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 3,33 g |
Tuky | 1,33 g |
– nasycené | 0,17 g |
– nenasycené | 0,83 g |
–– mononenasycené | 0,33 g |
–– polynenasycené | 0,50 g |
––– omega 3 | 0,07 g |
Vláknina | 6,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 3 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 36,67 g |
– cukry | 8,33 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Jablka nastrouhaná rovnou do těsta způsobí, že je moučník šťavnatý a lehce pikantně nakyslý. Sladká čokoládová poleva připravená se zakysanou smetanou má tu výhodu, že…
Ušleháme cukr s vejci do pěny. Přidáme olej, celý kompot i se šťávou a rozšleháme.Přimícháme mouku, do které jsme vmíchali kakao a prášek do pečiva. Pečeme na velkém…
Vejce vyšleháme s cukry do pěny. Přidáme vlažné mléko s máslem, mleté madle, mouku s kypřidlem a vše dobře promícháme. Do těsta nasypeme nasekanou kvalitní čokoládu,…
Polevy: Citrónová - 150g cukru moučka, 2 lžíce citr. šťávy, 2 lžíce horké vody. Cukr třeme s citr.šťávou, poté přidáme vodu a mícháme do zhoustnutí. Cukrová s…
1. způsob loupání kaštanů: V louskáčku na ořechy zmáčknu kaštan, slupka praskne. Pomocí malého nožíku pak slupku snadno odstraníme. 2. způsob: Na vypouklé straně…
Perličku omyjeme, osušíme, osolíme. Kořenovou zeleninu omyjeme, očistíme a nakrájíme na kousky.Nakrájenou zeleninu smícháme s kousky slaniny, kaštany a kořením, část…
Jedlé kaštany vložíme do mírně osolené vody a vaříme asi 30 minut. Ještě horké kaštany oloupeme jak z horní lesklé slupky, tak i z té vnitřní. Pracujeme tak, že kaštany…
NADIVKA:kastany uvarit v mlece, az zmeknou a teple oloupat a pomlit. Maslo se soli a kvetem vyslehat, postupne pridame zloutky, maso, pomleta jatra, kastany, snih z…
Brusinkový kompot s jablky: Cukr svaříme s vodou a kořením. Po svaření koření odstraníme. Do svařeného roztoku vsypeme přebrané, oprané a okapané brusinky a necháme…
Smetanu, ledové kaštany a čokoládu nechám za stálého míchání dojít k varu, aby se čokoláda rozpustila.Po vychladnutí přidám salko a rum.
Troubu předehřejeme na 160 °C a plech vyložíme pečícím papírem. Jablko oloupeme a nakrájíme na malinké kostičky (opravdu malé, aby lépe schly). Kousky jablek smícháme se…
Gaštany, tvaroh a jaderníkov zbavené jablká rozmixujeme s cukrom a mliekom. Mlieko pridávame len postupne, po malých množstvách, aby sa krém dal rozmixovať dohladka, ale…
Všechny suroviny na těsto smícháme a vlijeme na plech s pečícím papírem a pečeme cca 20 min při 175°C (vyzkoušíme špejlí).Na krém vyšleháme smetanu se ztužovačem,…
Celer oloupeme a rozřízneme na čtvrtiny, jednu dáme bokem. Mrkve a petržel oškrábeme a rozpůlíme, pórek omyjeme. Jednu cibuli omyjeme a neloupanou rozčtvrtíme. Ve…
Rohlíky nakrájíme a zalijeme mlékem, promícháme a necháme nasáknout. Pak přidáme uvařené a nastrouhané kaštany, máslo, žloutky, koření, petrželku. Promícháme a nakonec…
Pečené kaštany známe nejčastěji z vánočních trhů. Voňavé kaštany si ale můžeme připravit i v klidu domova. Stačí je na chvíli namočit do horké vody, naříznout a poté…
Jedlé kaštany nejsou u nás zrovna tradiční surovinou, o to víc vás však jistě překvapí svojí chutí. Kaštany povaříme s vanilkou, kakaem a rumem. Krémem pak plníme…
Z plechovky kokosového mléka odebereme tužší horní část, kterou v misce smícháme s kokosem, kokosovým olejem, ovesnými vločkami a moučkovým cukrem na těsto, které půjde…
Očištěná a osušená játra poprašte chilli a v misce zalijte vínem. Nechte v chladu marinovat minimálně 12 hodin. Kaštanům seřízněte plochou část, nebo je nařízněte…
Gaštany na oblej strane narežeme do kríža a varíme asi15 minút. Zlejeme horúcu vodu a necháme prechladnúť. Potom gaštany ošúpeme.Na oleji orestujeme nakrájanú cibuľu a…
Jedlé gaštany - pekné a veľké - dáme variť do vody, varíme 30 - 40 minút. Potom ešte teplé šúpeme z oboch vrstiev. Pracujeme s horúcimi, teplými gaštanmi, z…
Kakaové věnečky rozmixujeme na jemný prášek a v misce smícháme s kokosem. Do kastrůlku s vodou nasypeme cukr a na středním plameni přivedeme k varu, vaříme cca 5 min.,…
1) Troubu předehřejeme na 180°C. 2) V jedné míse smícháme mouku, prášek do pečiva, sodu, kardamom, nové koření a sůl. 3) V jiné míse smícháme máslo, cukr, vejce,…
Očistěné a vykostěné krůtí stehno posolíme a opepříme zvenku i zevnitř. Necháme chvíli odležet.Mezitím si zhotovíme nádivku z kaštanů. Jedlé kaštany uvaříme doměkka,…
Přidáno před 13 hodinami
Přidáno před 15 hodinami
Přidáno před 15 hodinami
Přidáno před 17 hodinami
Přidáno před 17 hodinami
Přidáno 1. 6. 2024 19:06
Oblíbená tyčinka Kofila slaví 100 let! Připomeňte si s námi její historii i to, jak ikonický obal s mouřenínem vypadal dříve
Jak jednoduše oloupat granátové jablko bez ztráty šťávy a jediného zrníčka? Pomůže snadný trik s rozpůlením a miskou
Něco mezi polévkou a salátem: Okroška voní bylinkami a je plná masa a zeleniny. Podle tohoto receptu ji zvládne každý