Hovězí krk pečený na zelenině
Recept ještě nebyl hodnocenHovězí krk patří mezi tužší kus masa, který si žádá delší pomalé vaření. Pojivová tkáň se rozpustí a maso získá dokonalou strukturu, která se rozplývá na jazyku. My jsme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 1 121 kJ / 268 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 22,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 22,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 20,00 g |
– nasycené | 9,00 g |
– nenasycené | 4,00 g |
–– mononenasycené | 3,50 g |
–– polynenasycené | 0,50 g |
––– omega 3 | 0,10 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 45 mg |
Sodík | 55 mg |
Sůl | 0,10 g |
Sacharidy | 0,00 g |
– cukry | 0,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Hovězí krk patří mezi tužší kus masa, který si žádá delší pomalé vaření. Pojivová tkáň se rozpustí a maso získá dokonalou strukturu, která se rozplývá na jazyku. My jsme…
Ne nadarmo je označováno jako maso gurmánů. Rozpadající, skvěle dochucené maso s barbecue omáčkou, udělá každý burger lahůdkou. Dá se však použít i do salátů, baget či s…
Hovězí maso je sice náročnější na přípravu, ale za to z něj lze připravit skvělý pokrm. Důkazem je tato směs hovězích kostek se zeleninou, řapíkovým celerem a slaninou,…
Cibuli nakrájíme a osmažíme na sádle dohněda a přidáme nakrájený česnek. Hovězí maso nakrájíme na kostky, vložíme na cibuli a opečeme. Podlijeme troškou vody. Osolíme a…
Nevíte co o víkendu připravit k obědu? Sáhněte po osvědčeném receptu na krásně rozpadající se hovězí plátky, dušené na špeku a pórku. Pokrm nejlépe doplní heboučká…
Hovězí maso nakrájíme na plátky a následně na nudličky.Prosypeme kořením na roštěnky a prokapeme olejem.Dále odležet do lednice nejlépe do druhého dne.Do hrnce dáme…
Hovězí maso (je podle mne lepší přední, mírně prorostlé) omyjeme, osušíme, potřeme marinádou ze sušené hořčice, pikantní hořčice, pepře a trošky oleje. Maso svážeme a…
Maso nakrájíme na větší kusy, zhruba na 4 cm kostky a v míse smícháme s nahrubo pokrájenou cibulí, nasekaným česnekem, solí, kořením, protlakem, šťávou z jednoho…
Z hovězího masa (krku nebo podplečí) ukrojíme plátky cca 2 - 4 cm široké, podle toho, do jaké "míry", chceme mít plátky propečené. U nás nefrčí krvavé, takže dva,…
Maso nakrájíme ne větší kostky. Rozpustíme sádlo a maso necháme zatáhnout. Opečené kostky vytáhneme a do výpeku přihodíme zeleninu a cibuli. Restujeme do barvy, přidáme…
Hovězí maso nakrájíme na stejně silné plátky. Maso z obou stran osolíme a opepříme.Do většího hrnce dáme lžíci oleje a špek nakrájený na kostičky. Necháme společně…
Kuchyňsky upravené maso nakrájíme na kostky. Cibule očistíme a pokrájíme na kostičky. Na oleji (sádle ) zpěníme pokrájenou cibuli, přidáme kostky masa a společně…
Omyté maso nakrájíme na větší kousky. Cibuli a česnek nakrájíme na drobno, zbytek zeleniny na menší kousky, jen celer nastrouháme na hrubo.Rozpustíme sádlo a restujeme…
Zeleninu očistíme a cibuli nakrájíme nadrobno.Slaninu nakrájíme na cca 1 cm široké špalíčky a můžeme je dát na 30 minut do mrazáku.Maso opláchneme, osušíme a ostrým,…
Večer děda vyndal krkovičku z mrazáku a naše maminka povídá: Co bude dobrého? Udělám steaky a opeču brambor. Zítra budu líný. A tak se stalo, že ráno děda zjistil, že…
Za pomoci pomalého hrnce můžete připravit skoro bez práce výborný nedělní oběd, například hovězí krk se smetanovou omáčkou z celeru a cukety. Maso se bude krásně…
Předem ogrilujeme párky, papriku a červenou cibulku.Namleté maso rozprostřeme na pracovní ploše a okořeníme solí, pepřem, sušeným česnekem, mletou paprikou, uzenou…
Hovězí krk očistíme od tuku a blan. Česnek rozmačkáme a najemno nasekáme. V česneku obalíme maso a necháme hodinu uležet. Připravíme si velkou cibuli, kterou nakrájíme…
Maso nakrájíme na kostky, cibuli nadrobno. Na sádle orestujeme cibuli. Ta musí být rozdušená vysloveně na kaši a do zlatova. Potom vložíme maso, orestujeme,přidáme…
Maso nakrájíme na nudličky 1x5 cm, cibuli nahrubo a papriky s papričkami na proužky.Ve velké, těžké pánvi rozpálíme sádlo, vhodíme maso, jakmile začne bělat, prohodíme,…
Uzený špek nakrájíme na kostky, a dáme škvařit na pánev. Jakmile začne pouštět tuk, tak přidáme nakrájené cibule a svazek čerstvé majoránky. Necháme cibuli zesklovatět a…
Nejdříve si dáme vařit kosti s libečkem a solí a česnekem na vývar na podlití. Hovězí krk kuchyňsky upravíme a nakrájíme na kostky ( cca 3 cm ). Do hlubší nádoby…
Šťavnaté a rozpadající se hovězí maso, které krásně voní po česneku, s výbornou omáčkou. To je pokrm hodný svátečního obědu. Úplnou dokonalost dotváří baby karotka…
Na sporák si dáme keramickou nádobu pomalého hrnce (ujistěte se, že právě vaše nádoba je na tohle vhodná - ne všechny na sporák mohou), rozehřejeme a dáme na olej…
Přidáno před 3 hodinami
Přidáno před 4 hodinami
Přidáno před 6 hodinami
Přidáno před 10 hodinami
Přidáno před 23 hodinami
Přidáno 19. 5. 2024 14:38
Rebarborový kompot: Jak jej připravit a dochutit, aby byl dokonalý? Pomůže hřebíček i citronová kůra
Upečte si maso v kabátku neboli filet Wellington: Víte, co tuto specialitu spojuje s bitvou u Waterloo?
Velké srovnání cen internetových prodejců potravin: Ušetřit se dá i bez akcí, stačí dobře vybrat obchod