Ledvinky dušené
Recept ještě nebyl hodnocenPřestože z nabídek restaurací dnes již ledvinky téměř vymizely, u mnoha strávníků jsou oblíbené dodnes. Mají-li chutnat výborně, je potřeba je důkladně očistit. Poté už…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 438 kJ / 105 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 16,30 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 16,30 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 4,20 g |
– nasycené | 0,00 g |
– nenasycené | 0,00 g |
–– mononenasycené | 0,00 g |
–– polynenasycené | 0,00 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 380 mg |
Sodík | 184 mg |
Sůl | 0,50 g |
Sacharidy | 0,40 g |
– cukry | 0,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Přestože z nabídek restaurací dnes již ledvinky téměř vymizely, u mnoha strávníků jsou oblíbené dodnes. Mají-li chutnat výborně, je potřeba je důkladně očistit. Poté už…
Rádi byste si vyrobili poctivou domácí tlačenku, ale nevíte jak na to? S naším receptem to zvládne opravdu každý. Žádná éčka ani šizené masové odřezky. Uděláme si…
Ledvinky jsou plné živin a obsahují zdravé omega 3 mastné kyseliny. Pokud si dáte záležet s přípravou a očištěním, uvaříte z nich výborný pokrm. Ledvinky poduste spolu s…
I když je příprava ledvinek kvůli čištění trochu zdlouhavá, vyplatí se. Ledvinky obsahují málo tuků a jsou zdrojem vitamínů A a B. Vyzkoušejte je připravit podle tohoto…
1. Opláchnuté ledvinky odblaníme, podélně rozkrojíme, vyřízneme močovody, případně zbylý tuk a přes noc je namočíme do mléka. 2. Druhý den ledvinky propláchneme,…
Ledvinky patří mezi opomíjené suroviny, avšak pokud jim věnujete správnou péči a den předem je namočíte do mléka, můžete je další den připravit třeba na smetaně. Jako…
Vepřová tlačenka je tradičním zabijačkovým pokrmem. Pokud ji máte rádi a troufnete si na přípravu, můžete ji připravit i doma. Výhodou je, že tlačenku uděláte přesně…
Tento řeznický guláš s vepřovým masem, bůčkem a droby upečeme v troubě a zahustíme nadrobeným chlebem. Kousky masa se krásně rozpadají a s krajícem čerstvého chleba je…
Vepřové ledvinky očistíme od kanálků, spaříme, propláchneme a nakrájíme na cca 0.5 cm proužky.Slaninu nakrájíme na proužky a dáme vysmažit. Cibuli nakrájíme a dáme…
Krkovička pečená v jednom pekáči společně s vepřovými droby, cibulí a kořením bude zlatým hřebem každých vepřových hodů. Hotový zabíjačkový smažák můžete i zavařit do…
Oravskou slaninu nakrájíme na hranolky v šířce cca 0,5 cm a dáme na chvilku škvařit do hrnce. Po chvilce přidáme na jemno nakrájenou cibuli a opečeme do zhnědnutí…
Očištěné plíce a vnitřnosti namočíme ve studené vodě aspoň na 1 hodinu. Já nechávám přes noc a pokud dávám ledvinku, rozkrojenou namočím do mléka v jiné misce. Pak vše…
Cibuli nakrájíme na tenké půlměsíčky a bůček na širší proužky. Čtyři okurky nakrájíme na drobné kostičky a zbývající dvě nastrouháme nahrubo.Ledvinky opláchneme, osušíme…
Ledvinky si vyčistím, třikrát spařím. Játra nakrájím na malé kousky. V kastrolu na oleji či sádle zpěním cibuli, přidám játra a ledvinky + ostatní koření. Dusím doměkka.…
Pokud patříte mezi ty, kteří zatím vnitřnostem moc neholdovali, co kdybyste pro začátek trochu ozvláštnili váš jídelníček třeba právě těmito ledvinkami. Leckdo z nás nad…
Ledvinky necháme před zpracováním cca na hodinu zmrazit (lépe se pak čistí). Rozřízneme je a opatrně vyřízneme žilky a tučné části. Pak je dáme namočit do mléka,…
Vepřové ledvinky zbavíme vnitřních bílých částí. Omyjeme je, nakrájíme, propláchneme a vložíme do cca půl litru mléka. Dáme do chladničky (při +2 °C) na 48 hodin. Poté…
Ledvinky si očistíme, nakrájíme na nudličky a spaříme nejlépe vodou z varné konvice. Pokud máme možnost a čas, necháme je přes noc naložené v kyselém mléku. Slaninu si…
Srdíčko očistíme, rozkrojíme napůl, zalijeme vodou, přidáme bujon a vaříme v tlakovém hrnci do měkka (asi půl hodiny).Pak na oleji orestujeme cibulku, přidáme očištěné a…
Ledvinky rozřízneme, odstraníme močovody, několikrát propláchneme a namočíme do studené vody,nejlépe přes noc. Ledvinky propláchneme, osušíme a prošpikujeme slaninou…
Na zpěněnou cibulku na sádle dám orestovat nakrájené vnitřnosti, podliji nejlépe vývarem, přidám koření a dusím cca 30-40 minut pod pokličkou.Zahustím moukou, provařím,…
Ledvinky odblaníme, pokud mají blánu, ostrým nožem v půli rozkrojíme a odstraníme důkladně všechny bílé části. Takto očištěné ledvinky nakrájíme na velikost soust, a…
Očištěné ledvinky od vnitřní části je nejlépe nechat do druhého dne odležet v mléce, po vyluhování v mléce ještě důkladně propláchneme.Uzenou slaninu (já použil uzený…
Ledvinky rozkrojíme podélně, očistíme od kanálků, namočíme do mléka a necháme přes noc. Pak je propláchneme.V kastrole rozpustíme nakrájenou slaninu, přidáme kousek…
Přidáno před 3 hodinami
Přidáno před 4 hodinami
Přidáno před 6 hodinami
Přidáno před 10 hodinami
Přidáno před 23 hodinami
Přidáno 19. 5. 2024 14:38
Zemanův hradní šéfkuchař: Prezident miluje šunku s křenem a „nemusí“ žemlovku. Na novoroční oběd bude mít tyto tři chody
Velikonoční tradice a recepty: Svátky jara voní mazancem a nejsou jen o pomlázce
Jak využít zbytky masa z pečené husy: Hodí se skvěle do salátů, pomazánek, na chlebíčky i jako náplň do tortilly