Brambory zapečené s lilkem, cibulí a rajčaty
Recept ještě nebyl hodnocenZapečenou zeleninu podáváme jako přílohu k masu nebo jako bezmasé hlavní jídlo. Chuť lilku, rajčat, brambor i cibule se dokonale propojí se smetanou a kořením. Na…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 110 kJ / 26 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 1,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 1,00 g |
Tuky | 0,20 g |
– nasycené | 0,05 g |
– nenasycené | 0,14 g |
–– mononenasycené | 0,08 g |
–– polynenasycené | 0,06 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 2,20 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 2 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 4,00 g |
– cukry | 3,50 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapečenou zeleninu podáváme jako přílohu k masu nebo jako bezmasé hlavní jídlo. Chuť lilku, rajčat, brambor i cibule se dokonale propojí se smetanou a kořením. Na…
Máte chuť na svěží oběd s příchutí exotických dálek? Tradiční balkánská musaka je to pravé ořechové. Vynikající pokrm z mletého masa, lilku, rajčat, brambor a bešamelové…
Lilek není chuťově příliš výrazný, a proto v této kombinaci zapečený s kořeněným mletým masem a balkánským sýrem je to skvělá kombinace a také výborná příležitost…
Ratatouille je tradiční francouzský zeleninový pokrm, jehož základ tvoří rajčata, papriky, cuketa, lilek a cibule. Směs dochutíme solí, pepřem a bazalkou. Pokrm…
Lehké bezmasé jídlo si připravíte podle našeho vymazleného receptu. Ať již zvolíte pokrm s jakoukoliv přílohou, nebo se spokojíte se samotnou zeleninou, získáte střídmý…
Přejete si méně špinavého nádobí, méně práce v kuchyni a více času na povídání u večeře? Připravte si vepřové maso s rýží v jednom pekáčku. Krkovičku nebo plec jsme…
Lilky oloupeme, podélně nakrájíme na plátky (cca 1,5 cm silné ), osolíme a necháme "vypotit". Lilky pustí vodu a odstraní se případná hořkost. Nejlépe je plátky rozložit…
Lilek podélně rozkrojíme a vydlabeme dužinu. Šunku, sýr, cibulku a dužinu nakrájíme na malé kousky. Na oleji společně restujeme dužinu, cibulku a šunku do měkka.Přidáme…
Maso nakrájíme na kostičky, cibuli nadrobno, rajčata na měsíčky, papriku na proužky a lilek na drobné kostičky.Do pánve dáme rozehřát olej a maso na něm krátce opečeme a…
Lilek omyjeme, rozkrojíme na dvě půlky, vydlabeme dužinu (zanecháme od okraje asi 1 cm), osolíme, opepříme, potřeme olejem a dáme péct do trouby na 15 minut na 200…
Kuskus si v naší kuchyni získal stálé místo díky jednoduchosti a rychlosti přípravy. Můžeme ho smíchat se směsí zeleniny, kterou orestujeme na másle, zjemníme cottage…
Lilek omyjeme a podélně rozpůlíme.Do dužiny uděláme zářezy, abychom neprořízli spodní slupku.Do jednotlivých zářezů vložíme tenké plátky oloupaného česneku, osolíme,…
Ratatouille je skvělé letní jídlo ze sezonní zeleniny. Každý druh zeleniny se připraví zvlášť, aby byl hotový tak akorát. Smísením jednotlivých druhů pak vznikne…
Rajčata nařízneme do kříže, spaříme, oloupeme a pokrájíme nadrobno(můžeme použít i konzervovaná sekaná rajčata).Promícháme s posekanou naťovou cibulkou, osolíme,…
Lilky rozkrojíme podélně napůl a vnitřky vydlabeme. Dužninu nakrájíme na drobné kostičky, "vaničky" z lilků posolíme a necháme vypotit. Kuskus připravíme podle návodu…
Lilky omyjeme, přepůlíme, posolíme a necháme půl hodiny vypotit. Vyloučenou tekutinu otřeme kuchyňskou utěrkou. Do každé půlky uděláme tři hluboké zářezy, do kterých…
Lilek nakrájíte na klečka, osolíte a necháte, aby pustil vodu. Cuketu nakrájíte na kostečky, dáte do misky, zakapete olivovým olejem, osolíte a přidáte bazalku. Smícháte…
Lilky umyjeme, pozdĺžne prekrojíme, časť vydlabeme. vydlabanú časť pokrájame, osolíme, osolíme aj lodičky z baklažánov, necháme vypotiť. Na oleji speníme cibuľu,…
Lilek oloupeme, nakrájíme na plátky, osolíme a necháme vypotit. Mezi tím si na oleji zpěníme cibulku a zprudka osmahneme mleté maso, osolíme, opepříme, podlijeme troškou…
Lilek je celoročně lehce dostupný v obchodech, přesto se mu ještě stále dost lidí vyhýbá. Je to skvělá zelenina, z níž se dají za chvilinku vytvořit na pánvi luxusní…
Tofu nakrájíme na proužky a v misce smícháme se sójovou omáčkou (občas promíchnout).Na pánev dáme lžičku oleje, rozehřejeme, vsypeme na kostičky nakrájenou cibuli a…
Lilky podélně přepůlíme, dužinu nakrájíme do mřížky, pokapeme olejem a vyskládáme řeznou plochou nahoru na plech. Rajčata také přepůlíme, papriky i feferonky necháme…
Lilky podélně přepůlíme, dužinu nakrájíme do mřížky, pokapeme olejem a vyskládáme řeznou plochou nahoru na plech. Rajčata také přepůlíme, papriky i feferonky necháme…
Brambory oloupeme, zeleninu očistíme. Nakrájíme na klínky nebo kolečka. Okořeníme a pokapeme olejem. Všechno promícháme, aby se zelenina obalilaNahoru položíme stehna a…
Přidáno před 1 hodinou
Přidáno před 2 hodinami
Přidáno před 4 hodinami
Přidáno před 8 hodinami
Přidáno před 21 hodinami
Přidáno 19. 5. 2024 14:38
Jak nasušit bylinky, abyste nejlépe zachovali jejich aroma? Tyhle kroky zajistí perfektní výsledek
Dejte to k ledu! Máslo, ořechy, sýry... Víte, co vše se dá zamrazit a jak to správně udělat?
Očkování proti koronaviru: Jednoduchý návod na detox, který tělu pomůže vyrovnat se s vakcínou