Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Mouka celozrnná žitná - suroviny a ingredience

Nutriční hodnoty

Energie1 398 kJ / 334 kcal
Bílkoviny8,40 g
– z toho živočišné bílkoviny0,00 g
– z toho rostlinné bílkoviny8,40 g
Tuky1,40 g
– nasycené0,10 g
– nenasycené1,10 g
–– mononenasycené0,10 g
–– polynenasycené1,00 g
––– omega 30,10 g
Vláknina12,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 1 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy66,00 g
– cukry2,00 g
––– laktóza0,00 g

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Recepty s touto surovinou

Celozrnné housky

Celozrnné housky

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Chcete si ochutnat výborné pečivo? Potom rozhodně zkuste domácí celozrnné houstičky, nepřekonatelné svou chutí i vůni. Ta prostoupí během pečení celý byt. Těsto za vás…

petulen

35 min

Měkoučký celozrnný chléb

Měkoučký celozrnný chléb

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Celozrnný chléb má svá specifika. Připravený v pekárně okouzlí měkkou střídkou a vláčností. Navíc je prakticky bez práce díky využití domácí pekárny. Vyzkoušejte…

Boubelinda

145 min

Slunečnicový chleba

Slunečnicový chleba

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Do mísy navažte všechny mouky, uprostřed utvořte důlek, do něj dejte lžičku medu, rozmíchejte v ní 3 lžíce teplé (ne horké) vody a rozdrobte kvasnice. Nechte vzejít…

Perník na plech

Perník na plech

Recept ještě nebyl hodnocen 4,5

Milujete vůni perníčků? Potom si zamilujete i tuto perníkovou buchtu na plech. V receptu je použita celozrnná žitná mouka, díky které je moučník zdravější a vláčnější.…

heli3

75 min

Jahodová buchta

Jahodová buchta

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Do misky dáme mouku, cukr, mléko, olej a důkladně promícháme. Potom přidáme vajíčka, prášek do pečiva, kakao a skořici a opět promícháme.Plech vymažeme máslem a vysypeme…

Bageta z domácí pekárny

Bageta z domácí pekárny

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Vše dáme do pekárny v uvedeném pořadí a zapneme program "Těsto". Po vykynutí z těsta vyválíme 2 bagety a necháme ještě asi 10 minut kynout na pečicím papíru na plechu.…

Špaldovo-žitný chléb

Špaldovo-žitný chléb

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Do vlažného mléka dáme lžičku cukru, zamícháme a rozdrobíme do něj droždí. Počkáme 10 minut než nám vzejde kvásek. Mezitím do mísy prosijeme všechny tři mouky (žitná jde…

duckie

135 min

Domácí chléb se syrovátkou

Domácí chléb se syrovátkou

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Suché ingredience promícháme, přilijeme syrovátku a promícháme. Vznikne lehce řidší těsto. U tohoto chleba jsem využila dnes již tradiční recepturu na chléb bez hnětení.…

Kváskový chléb bez hnětení

Kváskový chléb bez hnětení

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Do vyšší mísy přesijeme obě mouky, přidáme sůl, kmín, kardamom a promícháme.Kvásek promícháme s vodou, aby se dostatečně okysličil a přilijeme k moučné směsi. Vymícháme…

Celozrnný žitný chléb

Celozrnný žitný chléb

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Všechny suroviny smícháme a necháme těsto kynout pod utěrkou na teplém místě 60 - 90 minut. Formu si vyložíme pečícím papírem nebo z těsta uděláme bochník a dáme do…

Andělsky lehký jahodový dort

Andělsky lehký jahodový dort

Recept ještě nebyl hodnocen 4,5

KORPUS: Vejce ušlehat s cukrem do pěny, postupně přisypávat mouku, musli, jahody,kakao; přilévat šťávu z jahod a kefír, nakonec kypřící prášek. Těsto nalít do vymazané…

Hanule

60 min

Celozrnné pečivo

Celozrnné pečivo

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Ingredience dáme do pekárny v tomto pořadí. Zapneme program těsto. Pokud bude těsto při hnětení lepivé (dle velikosti brambory), přidáme trochu hladké mouky. Po…

Celozrnný chléb

Celozrnný chléb

Recept ještě nebyl hodnocen 4,6

Nejprve nalijeme do pečící misky tekuté suroviny, potom suroviny sypké. Nakonec kvasnice. Dbáme na to, aby kvasnice nebyly nasypány přímo na sůl. Pekla jsem jej na…

Chlebík jako od pekaře

Chlebík jako od pekaře

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

V uvedeném pořadí dáme do pekárny a nastavíme program CELOZRNNÝ. Já mám pekárnu Eta Delicca, kde sem nastavila velkou velikost. Kdo má pekárnu, kde je na výběr ze tří…

Celozrnný kváskový chléb

Celozrnný kváskový chléb

Recept ještě nebyl hodnocen 4,5

Umícháme rozkvas a v teple místnosti ho necháme asi 10-12 hodin kvasit. Zároveň s umícháním rozkvasu promícháme všechnu celozrnnou mouku se zbytkem vody a uložíme do…

1 2 3 7

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více