Pohankový salát se zeleninou
Recept ještě nebyl hodnocenVodu přivedeme k varu, osolíme, vsypeme pohanku, necháme přejít varem, pak zabalíme do utěrky a dáme do peřin a necháme nabobtnat.Pórek nakrájíme ne nudličky a spaříme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 3 581 kJ / 856 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 95,00 g |
– nasycené | 13,00 g |
– nenasycené | 82,00 g |
–– mononenasycené | 71,00 g |
–– polynenasycené | 11,00 g |
––– omega 3 | 0,10 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 0 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 0,20 g |
– cukry | 0,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Vodu přivedeme k varu, osolíme, vsypeme pohanku, necháme přejít varem, pak zabalíme do utěrky a dáme do peřin a necháme nabobtnat.Pórek nakrájíme ne nudličky a spaříme…
Tradiční řeckou kuchyní inspirovaný recept na pomalu vařené hovězí maso v rajčatech se spoustou aromatického koření a česneku. Maso pomalením zjemní a v omáčce dokonale…
Panenky rozpůlíme na dvě stejné poloviny, očistíme od blan, ostrým nožem v nich uděláme otvor, který naplníme rajčaty a kousky nivy, konec masa spojíme párátkem.Naplněné…
Na ol. oleji si mírně orestujeme najemno nakrájenou cibulku, přidáme mouku a uděláme si světlou cibulovou jíšku. Zalijeme smetanou, dobře rozmícháme a provaříme. Přidáme…
Těsto na pizzu, aby chutnala jako z Itálie, se musí pečlivě připravit! Potom už stačí vybrat oblíbený druh téhle „slané placky“, vyladit si ji k dokonalosti a zakousnout…
Celer (bez listů) a jadřinců zbavená, neoloupaná jablka nakrájíme na přibližně stejné kousky.Přidáme hroznové víno, pokud jsou kuličky veliké, můžeme přepůlit a…
Z prolisovaného česneku, pepře, rozmarýnu a oleje si připravíme marinádu. Z očištěné vepřové panenky si uřízneme 3 plátky o síle 1,5 cm, obalíme v marinádě a necháme 2-3…
Kuřecí steaky nakrájíme na kostičky, lehce osolíme, okořeníme (Tandoori Masala), promícháme a necháme 1/2 hodiny proležet.Těstoviny uvaříme v osolené vodě "al dente",…
Čočku propereme a dáme vařit ve 3 šálcích vody. Jakmile ji převedeme k varu, zmírníme teplotu, zakryjeme a dusíme 15 minut. Pak scedíme. Vodu si necháme stranou…
Tatarák je známý ve své verzi z hovězího masa. V tomto receptu však najdete jeho alternativní přípravu z čerstvého lososa. Je svěží díky okurce a limetkové šťávě a…
Červenou řepu uvaříme a necháme zchladnout. Řepu oloupeme a nastrouháme nahrubo.Smícháme olej, med, citronovou šťávu, hořčici a sůl. Zálivku, semínka a klíčky promícháme…
Rozmíchejte rozdrobené droždí, trochu vlažné vody a cukr. Na teplém místě nechte vzejít kvásek. V míse promíchejte mouku, kvásek a olej. Postupně přilévejte asi300 ml…
Špagety uvaříme v osolené vodě podle návodu na obalu. Česnek oloupeme a nakrájíme na tenké plátky, chilli papričky omyjeme, vydlabeme semínka a nakrájíme na menší…
Podle toho, jak upravené maso z tuňáka koupíte, odstraňte případnou kůži a nakrájejte si steaky silné cca 2cm. Pokud koupíte již váleček masa připravený na steaky, máte…
Z omyté a osušené okurky škrabkou kolem dokola naškrábeme tenké proužky až k semeníku. Dáme mezi papírové utěrky a lehce přitiskneme, odsajeme přebytečnou tekutinu a…
Kosti omyjeme a vložíme do mísy s ledovou vodou. Necháme přes noc v ledničce (asi 12 hodin) a poté opláchneme a osušíme. Troubu předehřejeme na 200°C. Kosti skládáme na…
Tento italský chléb je typickou ukázkou lehké středomořské kuchyně, která stále častěji proniká i k nám. A k této kuchyni neodmyslitelně patří bylinky nebo je nahradí…
Vše dejte do větší mísy a dobře rozmixujte tyčovým mixérem. Ochutnejte a dochuťte (přidejte více rajčat, bazalky, citrónu, pepře...). Pokud používáte rehydratovaná…
Na oleji necháme chvilku rozehřát na kostičky nakrájenou slaninu a přidáme syrové gnocchi (ne mražené). Restujeme asi 5-6 min., přidáme na kousky nakrájený česnek a…
Steaky očistíme, omyjeme a mírně naklepeme, pak je potřeme z obou stran omáčkou barbecue, naskládáme do mísy nebo talíře na sebe, proložíme tenkými kroužky z cibule a…
1. Smícháme citrónovou šťávu s vodou, přidáme sezamovou pastu, olivový olej a rozmícháme dohladka. 2. Cizrnu scedíme a dáme stranou 1 až 2 PL na ozdobu. 3. Zbývající…
Bílé fazole jsou chuťově nejlepší, protože jsou jemné a mají různé možnosti využití. Vyzkoušejte si z nich připravit jídlo z jednoho pekáčku s konzervovanými rajčaty a…
Těstoviny uvaříme v osolené vodě podle návodu. Po uvaření je propláchneme studenou vodou, scedíme a necháme okapat.Mezitím nakrájíme mozzarelu, rajčátka a dáme do mísy.…
Bezlepková kuchyně nemusí být vůbec nudná. Pokud se musíte ze zdravotních důvodů vyhýbat lepku, je polévka podle našeho receptu právě pro vás. Jednoduchá, rychlá, sytá a…
Přidáno před 13 hodinami
Přidáno před 19 hodinami
Přidáno před 20 hodinami
Přidáno před 22 hodinami
Přidáno před 23 hodinami
Přidáno 19. 5. 2024 08:11
Vepřenky pečené v troubě: Budou krásně šťavnaté, když maso umeleme i s tukem, fantastickou chuť dodá správné koření
Tarhoňa byla pochoutkou kočovníků. Jak se tahle maďarská specialita připravuje?
Pečeme s Ivou: Přesto, že se venku ujímá své vlády zima, nechte svůj domov kvést a vonět - upečte si se mnou šípkové růženky!