Věnec Paříž - Brest
Recept ještě nebyl hodnocenV kastrolu uvedeme k varu tekutinu, sůl a máslo, vsypeme najednou všechnu mouku a na mírném plameni mícháme, dokud se z těsta nevytvoří koule a na dně kastrolu se…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 2 320 kJ / 555 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 6,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 3,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 3,00 g |
Tuky | 33,00 g |
– nasycené | 22,00 g |
– nenasycené | 11,00 g |
–– mononenasycené | 2,00 g |
–– polynenasycené | 9,00 g |
––– omega 3 | 0,10 g |
Vláknina | 0,80 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 5 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 58,00 g |
– cukry | 57,00 g |
––– laktóza | 7,00 g |
V kastrolu uvedeme k varu tekutinu, sůl a máslo, vsypeme najednou všechnu mouku a na mírném plameni mícháme, dokud se z těsta nevytvoří koule a na dně kastrolu se…
Moučkový cukr přesijeme na pracovní desku přidáme marcipán,pistácie a pořádně zpracujeme.Mezi dvěma foliema vyválíme v plát 35cm na 10cm.Nugát nakrájíme na 5…
Ve vodní lázni pozvolna rozpustíme ve smetaně čokolády, tuk a nugát a dobře vymícháme. Necháme lehce vychladnout a plníme do malých papírových nebo kovových pralinkových…
Všechny přísady dáme do neretové misky a položíme nad hrnec s vroucí vodou. Až se začne směs rozpouštět, začneme míchat metličkou, aby se všechno opravdu pořádně…
Hlavní složku pralinek, lahodný vnitřek, připravíte opravdu snadno. Větší tepluvzdornou mísu postavte nad hrnec s mírně vroucí vodou tak, aby se její dno nedotýkalo…
Vyšleháme máslo s cukry do pěny, přidáváme žloutky po jednom, pak vše ostatní. Naplníme cukrářský sáček s hvězdičkovou trubičkou a stříkáme na plech vyložený papírem…
Mléko mírně ohřejeme, aby se rozpustil cukr a nugát.Po vychladnutí přidáme jogurt a kondenzované mléko. Metličkou vyšleháme a necháme přes noc v pokojové teplotě. Je…
Jeden nebo dva plechy vymažeme máslem.Troubu vyhřejeme na 200 stupňů.Vanilkový lusk podélně ostrým nožem překrojíme a vyškrabeme dřeň.Máslo,cukr ,vanilkovou dřeň a sůl…
Všechny přísady včetně šlehačky dáme do nějaké nerezové nebo ohnivzdorné misky a položíme nad hrnec s vroucí vodou. Až se začne směs rozpouštět, začneme míchat metličkou…
Korpus: Žloutky utřeme s cukrem, přidáme vodu, olej, mouku s prdopem, nakonec sníh z bílků. Pečeme při 170°C-180°C. Krém : Z mléka cukru a pudinku svaříme klasika…
1. Troubu zahřejeme na 200 ˚C. Plech vyložíme papírem na pečení. 2. Máslo s cukrem vyšleháme do pěny. Postupně přidáme vejce. Mouku promícháme s práškem do pečiva a…
Roztomilá velikonoční kuřátka ve skořápce udělají radost koledníkům i domácím. Příprava není úplně jednoduchá a rychlá, ale výsledný efekt stojí za trochu vynaložené…
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno před 13 hodinami
Přidáno před 13 hodinami
Přidáno před 15 hodinami
Přidáno před 15 hodinami
Přidáno 1. 6. 2024 19:06