Jednohubky - inspirace II.
Recept ještě nebyl hodnocenPři oslavách příchodu Nového roku, nebo jakýchkoliv jiných slavnostních příležitostech, nesmí chybět bohaté občerstvení a několik druhů jednohubek. Inspirujte se v tomto…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 1 021 kJ / 244 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 7,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 7,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 24,00 g |
– nasycené | 4,00 g |
– nenasycené | 20,00 g |
–– mononenasycené | 17,00 g |
–– polynenasycené | 3,00 g |
––– omega 3 | 0,20 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 40 mg |
Sodík | 9,60 g |
Sůl | 24,00 g |
Sacharidy | 0,00 g |
– cukry | 0,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Při oslavách příchodu Nového roku, nebo jakýchkoliv jiných slavnostních příležitostech, nesmí chybět bohaté občerstvení a několik druhů jednohubek. Inspirujte se v tomto…
Hledáte netradiční pojetí jednohubek nebo snadný předkrm na slavnostní oběd? Vyzkoušejte plněná vajíčka z tohoto receptu. Uvařená vejce vydlabeme, ze žloutků, másla a…
Brambory uvaříme, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Uzeného sledě zbavíme kůže, hlavy, vnitřností a kostí. Čisté maso z něj spolu se slanečkovými řezy, masem ze zavináče…
Láká vás připravit vymazlené slané pohoštění pro přátele nebo rodinu? S chutí do toho! V tomto receptu máte tři osvědčené tipy na lahodné pomazánky pro přípravu…
Sardinky s mlékem, tvarohem a citronovou šťávou rozmačkáme vidličkou, přidáme nadrobno nakrájenou cibulku, česnek, máslo, sýr, hořčici, pažitku, nastrouhané vychladlé…
Plátky masa rozklepeme, nařízneme po okrajích, osolíme a opepříme. V kastrolu rozpálíme olej a maso opečeme z obou stran dohněda. Poté ho vyndáme stranou a ve výpeku…
Masíko vezmi a oper pod studenou vodou. Vezmi nohu toho párku a překroj na dva nebo tři díly. Do masa udělej nožem dírky ve tvaru kříže. Píchni jednou do masa na plocho,…
Letíš z práce, hlava plná starostí a ty nevíš co k večeři? Odpočiň si. Zajdi do toho kšeftu, kam chodíš pokaždé a kup buřty a chleba. To bude večeře. Když už tam jsi,…
Hledáte inspiraci na rychlou večeři nebo pohoštění pro hosty? Vyzkoušejte tuto rybí pomazánku, která je moc chutná a hotová během chvilky. Vše jen smícháme a ozdobíme…
Pokud mlsně pošilháváte po chlebíčcích se sardelovou pěnou v obchodě a připadají vám předražené, zkuste si je připravit doma. Jsou vlastně docela jednoduché. Náš recept…
Maso připravíme den předem. Prošpekujeme, osolíme, potřeme sardelovou pastou. Do misky nastrouháme celer a nadrobno nakrájené cibule, zakápneme trochou oleje, přidáme…
Do misky dáme máslo, sýr, cibuli na jemno, utřený česnek a rybičky. vše vymícháme mixérem. Dochutíme špetkou soli a pepře, sardelovou pastou, 2 lžícemi hořčice a pár…
Chystáte párty nebo rodinnou oslavu a přemýšlíte, čím pohostíte? Nechcete jednohubky ani pomazánky? Zkuste připravit tyto plněné rohlíky, které jsou skvělou alternativou…
Postup-vše vyšleháme a mažeme na chléb či pečivo.Zdobíme dle vlastní chuti.
Toto výborné pohoštění vypadá krásně na pohled. Veku vydlabeme a naplníme směsí másla, sardelové pasty, hořčice, salámu, sýra, kyselé okurky, vajec a červené papriky.…
Maslo vymiešame so sardelovou pastou, pridáme nadrobno nasekané 1,5 vajíčka. Necháme v chlade chvíľu odležať. Mažeme na chlebíky a posypeme zvyšným sekaným vajíčkom a…
Filé zakapeme citrónovou šťávou a necháme chvíli odležet. Poté osolíme, opepříme a opečeme na másle. Udržujeme teplé. Ze tří lžic másla a tří lžic mouky upražíme bledou…
Během přípravy omáčky uvaříme těstoviny podle návodu a scedime je.Drobně nasekanou cibulku restujeme na olivovém oleji asi 10 minut při střední teplotě. Poté…
Tato výborná pomazánka s vůní ryb se skvěle hodí na jakoukoliv oslavu, sešlost, nebo jako chutná večeře. Recept je jednoduchý, bez vaření a do deseti minut máme hotovo.…
K základu přimícháme další suroviny (viz varianty) podle potřeby zahustíme strouhaným sýrem nebo zředímě zakysanou smetanou. Ingredience můžeme míchat i dohromady - niva…
Tvaroh zmiešame dobre s jogurtom a pažitkou. Dochutíme korením a sardelovou pastou. Nakoniec jemne vmiešame nadrobno nasekané vajíčko.
Z tresčích jater slijeme olej, dáme je do hlubší nádobky, přidáme lučinu, sardelovou pastu, nakrájenou cibuli a vše rozmixujeme ponorným mixérem a dáme alespoň na 1/2…
Játra orestujeme na oleji (místo ol. oleje lze použít máslo), přiklopíme pokličkou a chvilku podusíme, asi 5 min. - NEPODLÉVAT. Necháme vychladnout. Po vychladnutí je…
Nejlépe z vlastního chovu. Případně za směnitelnou korunu zakoupíme v Globusu v jiném usu či landu ba i jinde kachní žaludky. Co ještě koupit ukáže pohled do spíže -…
Přidáno před 9 hodinami
Přidáno před 14 hodinami
Přidáno před 15 hodinami
Přidáno před 17 hodinami
Přidáno před 18 hodinami
Přidáno před 20 hodinami
Ladislav Špaček o správné etiketě, nejen u stolu: Nesrkáme, nemluvíme s plnými ústy a u stolu nikdy nepoužíváme párátko, říká
Beárnská omáčka dokonale dochutí steak i zeleninu. K tomu, aby byla krásně hladká, pomůže trik slavné kuchařky Julie Child
Jablečný závin z kynutého těsta bez kynutí: Je mnohem rychlejší, vláčnější a při pečení nepopraská