Kakaové řezy s pomerančem a pralinkami
Recept ještě nebyl hodnocenFormu na pečení vyložíme papírem nebo dobře vymažeme a vysypeme (já jsem použila formu 20x30 cm).Do šlehací mísy vyklepneme vejce, přidáme změklý tuk a cukr a šleháme do…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Formu na pečení vyložíme papírem nebo dobře vymažeme a vysypeme (já jsem použila formu 20x30 cm).Do šlehací mísy vyklepneme vejce, přidáme změklý tuk a cukr a šleháme do…
Dobře vyuzené maso není třeba vařit, nakrájíme 2 plátky na osobu a prohřejeme na páře. Všechny uvedené ingredience na omáčku dáme do hlubší pánve, promícháme a na…
Kuskus připravíme dle našich zvyklostí, osolíme.Suroviny na zálivku prošleháme a necháme chvíli prolnout chutě.Rajčata nakrájíme na půlky, petrželku na jemno. Pomeranč…
Kuskus připravíme dle našich zvyklostí, osolíme.Suroviny na zálivku prošleháme a necháme chvíli prolnout chutě.Rajčata nakrájíme na půlky, petrželku na jemno. Pomeranč…
Na tohle jídlo se výborně hodí nějaký kastrol (tzv. selský hrnec nebo Dutch owen) vhodný na plotýnku i do trouby, všechno lze dělat v něm. Kdo nemá, použije klasicky…
Cibulku nakrájíme na trošku větší kostičky, osmažíme ale ne úplně do zlatova, jen aby trošku změkla.Přidáme maso, necháme orestovat, poté opepříme a dáme sladkou papriku…
Do kastrůlku dáme kuskus, zalijeme mlékem, přidáme cukr, špetku soli, máslo, rozinky máčené v rumu i se zbytkem rumu, který se nevsákl do rozinek.Za stálého míchání…
Hlávkové zelí zbavíme košťálu a nasekáme je nahrubo.Dáme je vařit do vroucí, osolené vody na 5 minut. Ve vodě je ještě chvíli ponecháme. Pak je scedíme a dáme do misky.V…
Tento výborný dezert připravíme z jemného krému, který vyšleháme z tvarohu a smetany a dochutíme citronovou šťávou a kousky banánu. Krém doplníme plátky pomeranče a…
Oloupanou červenou řepu nakrájejte na tenké plátky, stejně tak fenykl a cibuli (může být i červená).Pomeranč oloupejte, zbavte bílé dužiny a také pokrájejte na tenké…
Očištěnou mrkev nastrouháme najemno, jablka nahrubo. Oloupaný pomeranč nakrájíme na kousky a vše smícháme.Do misky dáme med, citronovou šťávu, olej a skořici. Vše…
Věnečky, z těsta vonícího po pomerančích, posypané arašídy a cukrem, krásně křupou v ústech a jejich příjemně sladká pomerančová chuť vám v nich zůstane ještě dlouho po…
Pstruží maso je delikátní, jemné a lehce stravitelné. Úpravu chce rychlou, abyste si mohli vychutnat jeho skvělou chuť. Zde s překvapivě jednoduchým cuketovým salátem.…
Z uvedených surovin vypracujeme těsto a necháme ho 90 až 120 minut v chladu odpočívat.Pak těsto rozdělíme na dílky, naplníme měsíčky pomeranče a dobře zabalíme.…
Je to moučník, a přitom to dort ani koláč není. Je to lahodný dezert vytvořený z pomerančové šťávy, džusu a agaru, nazdobený před podáváním šlehačkou a pudinkem. Želé…
Nejprve nakrouháme zelí, opatrně osolíme, aby zkřehlo a necháme chvilku odstát.Ananas a jeden pomeranč nakrájíme na malé kostičky.Mrkev a oloupané jablko nastrouháme na…
O Velikonoce nesmí na našem stole chybět tradiční sladký beránek. Ochutíme ho vlašskými ořechy, čokoládou, kandovaným ovocem a provoníme pomerančovou kůrou. Po upečení…
Pomeranč vyfilírujeme, dílky dáme do mísy a slijeme z nich šťávu (ještě vymačkáme zbytky z pomeranče). K pomerančům přidáme omytý natrhaný ledový salát.Ořechy opražíme v…
Jehněčí maso je spíše sváteční surovinou. Pokud jej dobře naložíme do marinády, bude jemnější a chutnější. Marinádu v tomto receptu připravím z vína, citrusů, bylinek a…
Přidáno před 15 hodinami
Přidáno před 17 hodinami
Přidáno před 17 hodinami
Přidáno před 19 hodinami
Přidáno před 19 hodinami
Přidáno 1. 6. 2024 19:06