Pikantní rukolový salát
Recept ještě nebyl hodnocenDo misky dáme hořčici a za stálého šlehání (stačí vidličkou) přiléváme tenkým pramínkem olej.Okurku nakrájíme na jemno. Sardelky utřeme.Do připraveného základu přidáme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Do misky dáme hořčici a za stálého šlehání (stačí vidličkou) přiléváme tenkým pramínkem olej.Okurku nakrájíme na jemno. Sardelky utřeme.Do připraveného základu přidáme…
Steaky očistíme, omyjeme a mírně naklepeme, pak je potřeme z obou stran omáčkou barbecue, naskládáme do mísy nebo talíře na sebe, proložíme tenkými kroužky z cibule a…
Maso naložíme předem. Osolíme, opepříme, potřeme hořčicí, pokapeme worcestrem a zakápneme olejem. Zabalíme do alobalu a necháme odležet, nejlépe do druhého dne.Maso…
Tvaroh utřeme s máslem. Celerové řapíky očistíme, případně sloupneme vlákna a nakrájíme na jemné proužky. Pepř necháme okapat. Vše přidáme k připravenému tvarohovému…
Plněná vejce připravovaly jako pohoštění už naše babičky. Potěší hosty při oslavách a díky rychlé přípravě ze surovin, které máme běžně doma, je můžeme nabídnout i…
Na olivovém oleji osmahneme kolečka česneku dozlatova, přidáme omytou a okapanou rukolu, jemně osolíme a posypeme barevným pepřem. Vsypeme do mísy a necháme trochu…
Slaninu nakrájíme na proužky, na oleji na mírném plameni vyškvaříme a na papírovém ubrousku necháme okapat. V tuku po slanině necháme zesklovatět na kostičky nakrájenou…
Kuřecí játra mají jemnou chuť a proto osloví i ty, kteří vnitřnostem běžně neholdují. Minutkové jídlo s rukolou, provoněné tymiánem a šalvějí, bude nejlépe chutnat s…
Omyté okapané nebo odstředěné listy salátu dáme do větší mísy. Fenykl a cibuli jemně nastrouháme nebo nakrájíme a přidáme tamtéž.Ostrouháme kůru a vymačkáme šťávu z…
Avokádo rozřízneme, vyjmeme pecku a pomocí lžičky obě půlky vydlabeme. Dužninu rozmačkáme vidličkou, ochutíme limetkovou šťávou a solí podle chuti. Plátky pečiva…
Rukolovým lístkům odlámeme stopky, opereme ji a necháme řádně okapat. Hrušku taktéž omyjeme a neoloupanou pokrájíme na kostičky. Samozřejmě bez jadřince. Ořechy nahrubo…
Z 60 ml teplé vody, cukru a droždí si uděláme kvásek. Smícháme mouku a sůl, přidáme kvásek, zbytek vody a olej. Vypracujeme těsto, lehce poprášíme moukou dáme do…
Nejprve očistíme papriky a cibuli. Poté cibuli nakrájíme na jemno a papriky na jemné nudličky. Orestujeme v pánvi nebo kastrolku cibuli (než nám zesklovatí). Potom…
Nejdříve odkrojíme z chleba kůrku a střídku nakrájíme na kostky. Pokapeme olejem, posypeme lehce bazalkou a dáme opéct do trouby dozlatova.Okurky, rajčata a papriku…
Veškerou zeleninu pečlivě opereme a necháme okapat.Vajíčka uvaříme a necháme vychladnout. Pak je oloupeme.Do větší misky natrháme saláty, cherry rajčátka překrojíme na…
Uvaříme natvrdo vejce ve formě podle návodu. Pokud formu nemáme, uvaříme vejce klasickým způsobem a po uvaření zchladíme a oloupeme.Ve vodě opláchneme polníček a rukolu,…
Výhoda marinování masa je v tom, že maso lépe přijme chuť kořenící směsi a také se zkrátí jeho tepelná úprava. Zde je vepřové maso doplněno o okurku a barevné papriky,…
Křupavé listy polníčku a rukoly obvykle používáme čerstvé do salátů. Můžeme z nich ale připravit i dobrou polévku, která zaujme krásnou zelenou barvou i zajímavou chutí.…
Vykynuté těsto rozprostřete na plech, natřete na něj sugo, položte plátky prosciutta, půlky rajčátek, nakrájenou mozzarellu a pečte v troubě vyhřáté na 220°C asi 20-25…
Den dopředu namočenou cizrnu vypláchneme studenou vodou a vaříme na mírném ohni 3 hodiny, aby jen slabě probublávala. Pěnu sbíráme. Po uvaření odcedíme, hodíme cizrnu…
Plátky chleba natřít máslem. 1. toast: poklást salámem, potřít tatarkou, dát rukolu, plátek sýru a přiložit vrchní plátek chleba. 2. toast: poklást anglickou…
Rukolu, může být i trochu zvadlá nakrájíme na drobno. Smícháme tvaroh se smetanou a rukolou. Ořechy můžou být trochu na hrubo, aby v pomazánce křupaly. Dochutíme a…
Okurku omyjeme, oloupeme - necháme na ní ale proužky. Podélně ji rozpůlíme, lžičkou odstraníme semínka a nakrájíme na měsíčky.Rajčata nakrájíme a také odstraníme semínka…
Špenát spaříme nebo rozmrazíme dle toho, v jakém stavu ho máme. Přidáme ricottu, rukolu, 2 vejce, strouhanku a promícháme. Ochutíme parmezánem, solí, pepřem a popřípadě…
Přidáno před 14 hodinami
Přidáno před 16 hodinami
Přidáno před 16 hodinami
Přidáno před 17 hodinami
Přidáno před 18 hodinami
Přidáno 1. 6. 2024 19:06