Zdravá fazolačka
Recept ještě nebyl hodnocenFazole a sojové boby namočíme přes noc v hrnci. Na druhý den z povrchu vybereme pěnu, kterou si utvořily boby(vaříme v téže vodě), vhodíme skořici, masox a Wakame(tu…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Fazole a sojové boby namočíme přes noc v hrnci. Na druhý den z povrchu vybereme pěnu, kterou si utvořily boby(vaříme v téže vodě), vhodíme skořici, masox a Wakame(tu…
Zalijte horkou vodou směs čaje, zázvoru, kajenského pepře a ostatního koření, nechte 10 minut louhovat. Přidejte med, citron - promíchejte a nakonec přeceďte.
Kuracie nôžky osolíme a posypeme paprikou.Do zapekacej misky dáme maslo a nasypeme na koleska nakrájaný pór. Vložíme nožičky a obložíme narezaným jablkom. Pridáme…
Den předem naložíme fíky do rumu. Fíky překrájíme na poloviny, vložíme do malé zavařovací skleničky a přidáme skořici s hřebíčkem. Zalijeme rumem, aby byly fíky ponořené…
Ovoce naskládám do pekáčku či zapékací mísy, přidám koření a nakonec zasypu cukrem. Nemíchám! Dám péct do trouby na 190°C na 45-60 minut. Podle množství.Horkou náplň…
Jablka oloupeme, odstraníme jádřinec a nakrájíme na kostky. Dáme do kastrolu, zalijeme rumem a citronovou šťávou, přidáme vanilkový, skořicový cukr, skořici, hřebíček a…
Na dvě hodiny namočíme sušené houby shiitake. 2 celé skořice + 3 badyány na sucho provoníme na pánvi. V jiném hrnci opečeme na sucho asi 4 cibule na větší kusy,…
Troubu předehřejte na 190°C a připravte si nádobu na pečení, do které se vaše kuře tak akorát vejde.Kuře pořádně osolte a opepřete. V nádobě rozehřejte máslo s olejem a…
Vodu přivedeme k varu, poté přidáme koření a vaříme po dobu 5 minut. Stále mícháme. Pak vyndáme koření, přidáme citronovou šťávu a med a můžeme podávat.
Tekvicu narežeme na úhľadné kocky, zalejeme vodou s trochou octu a necháme cez noc stáť. Ráno vodu zlejeme, zalejeme čistou vodou a znovu pridáme trocha octu. Necháme…
Do kastrůlku nasypeme cukr a mícháme dokud nezačne karamelizovat. Potom přidáme med a mícháme na mírném plameni až se spojí. Přilejeme víno, rum, pomerančovou šťávu,…
Maso si necháme nasekat na stejné kusy. Osolíme, opepříme a opečeme na rozehřátém másle ze všech stran dohněda. Přidáme celer, mrkev, petržel a cibuli, které jsme…
Hovězí maso očistěte, prošpikujte mrkví, špekem, osolte a opepřete.Maso opečte do zlatova na pánvi a poté ho vyjměte.Na stejné pánvi orestujte na kostičky cibuli, mrkev,…
Rozkrojíme hrušky, vybereme jádra a vložíme do hrnce. Přilejeme 2 hrnky pomerančového džusu, přidáme koření a vaříme tak, aby nebyly ani tvrdé, ale ani úplně měkké…
Troubu předehřejeme na 200 stupňů. Ovoce pokrájíme na kostičky, dáme na pekáč, přidáme cukr, koření, případně rum.Vše promícháme a dáme péct. Každých 10 minut promícháme…
Svařené víno, lidově řečeno svařák, ale není výsadou jen vánočních trhů, udělat si ho můžete i doma. Zajisté přijde vhod v zimě, nebo po procházce v sychravém podzimním…
Ingredience na marinádu smícháme. Kuřecí kousky omyjeme, osušíme, ze všech stran pomažeme marinádou, naskládáme do pečící nádoby, do které jsme narovnali plátky másla a…
Hrušky oloupeme a dáme je do kastrůlku v celku.Zalijeme červeným vínem tak, aby byly potopené. Přidáme citronovou šťávu, cukr, koření a přiklopíme pokličkou.Pozvolna…
Mandarinky oloupeme a snažíme se opatrně odstranit co nejvíce bílých vláken.Vodu spolu s cukrem dáme do kastrůlku a přivedeme k varu. Vložíme všechno koření a asi 10-15…
Kupovaný Calvados se vyrábí z hotového jablečného vína, které zrálo v dřevěném sudu. Historie výroby jablečného vína a následné pálenky z něj, sahá až ke starým Keltům.…
Sladká omáčka je tradiční pokrm v našich zemích již po staletí. Je to sice kalorická bomba, ale stojí za to ji vyzkoušet. Ať již jako dezert, nebo pokud si troufnete ji…
Jehněčí maso je lehce stravitelné, je vhodné i při dietách. Vůně mladé jehněčiny je příjemná, proto nepotřebuje marinádu ani výrazné ochucování. Pokud si jej chcete…
Vychutnejte si tento dezert, ve kterém vynikne nakyslá rebarbora. Stačí ji krátce povařit se skořicí a vanilkou, díky tomu bude krásně vonět. Poté ji rozmixujete,…
Přidáno před 17 hodinami
Přidáno před 19 hodinami
Přidáno před 19 hodinami
Přidáno před 21 hodinami
Přidáno před 22 hodinami
Přidáno 1. 6. 2024 19:06
Krémové polévky jako ideální večeře pro děti: Jeden jednoduchý postup stačí na desítky různých polévek
Večeře jako v luxusní restauraci: Steak Chateaubriand býval symbolem rozmařilosti! Troufnete si na jeho přípravu?
Vyhodnocení a odměnění aktivních uživatelů ve druhém pololetí 2023