Bezkonkurenční lučina, dělaná doma
Recept ještě nebyl hodnocenSamotná jen tak na chleba, základ do pomazánek, na sladko s ovocem, dokonce i do těstovin a omáček. Tam všude můžete použít domácí lučinu. K přípravě vám stačí bílý…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Samotná jen tak na chleba, základ do pomazánek, na sladko s ovocem, dokonce i do těstovin a omáček. Tam všude můžete použít domácí lučinu. K přípravě vám stačí bílý…
Krevety necham rozmrazt pri izbovej teplote, osusime ich. Na panvicke rozpustim maslo, naplatkujem nan cesnak a osusene krevety na masle prehrejme najviac 2 minuty.…
Pokud máte přebytky listového salátu, můžete ho využít při přípravě této výborné polévky. Tuto krásně zelenou polévku ochucenou česnekem a bazalkou si jistě oblíbíte.…
Na másle si zpěníme cibulku, zalejeme vodou, přidáme bujonku, sůl a pepř. Za občasného šlehání povaříme aspoň 3O min. Mezitím si naklepeme krůtí plátky. Osolíme,…
Pokud nemáte doma myslivce, na zaječí maso, které bylo dříve běžně dostupné, asi nenarazíte. Ale lze takto nadivoko připravit i maso králičí, které je velmi zdravé, málo…
Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme mletou paprikou a na rozpáleném oleji osmahneme. Hotové plátky vyjmeme a udržujeme v teple. Do výpeku…
Sušené hříbky namočíme do vody alespoň 2 hodiny předem, nejlépe namáčíme přes noc.Troubu předehřejeme na 250 °C.Krůtí prsa omyjeme a nakrájíme plátky 1-1,5 cm silné…
Lilek nakrájíme asi na 2 cm silné plátky (pro každého strávníka počítáme s jedním Hermelínem a třemi plátky lilku), osolíme a necháme nejméně půl hodiny vypotit. Poté…
K přípravě tohoto výborného maďarského pokrmu orestujeme vepřové maso na sádle, cibuli a slanině a poté dusíme. Přidáme žampiony, zakysanou smetanu a mléko a vaříme,…
Opečená panenka s křehkým a šťavnatým chřestem vařeným s máslem, podlitá smetanovou parmazánovou omáčkou podávaná s pečenými rozmarýnovými brambory potěší nejen vaše…
Těstoviny uvaříme dle návodu, necháme okapat. Kuřecí maso nakrájíme na kostičky a osmahneme na olivovém oleji. V kastrolku rozpustíme mražený špenát. V míse smícháme…
Očištěné a nakrájené hříbky (zmrazené rozmrazíme) osmahneme na rozehřátém másle, podlijeme vodou a podusíme doměkka.Kuřecí maso nakrájíme na kostičky (nudličky), osolíme…
Česnek a cibuli nakrájíme na větší kusy a anglickou slaninu na nudličky.Na rozpáleném olivovém oleji trošku osmažíme cibuli a česnek, po chvilce přidáme anglickou…
Šťavnatá sekaná ve smetanové omáčce z kořenové zeleniny je dobrou alternativou ke klasické svíčkové na smetaně. Sekanou i zeleninu připravujeme v jednom pekáčku a po…
Uvaříme těstoviny a na poslední 2-3 minuty k nim do vody přihodíme růžičky brokolice, aby trochu změkla. Do vymazané zapékací misky vsypeme těstoviny s brokolicí,…
Ryžu uvaríme vo vode "na zub", kapustu trochu premyjeme a posekáme. Z mäsa odrežeme mastné časti a mäso pokrájame. Opečieme ho dobiela na orestovanej cibuli, poprášime…
Mleté maso smícháme se všemi ingrediencemi a tvoříme kuličky. Můžeme ho připravit dvěma způsoby. 1) Uvařit v mírně osolené vodě, do které přidáme bobkový list a 4…
Tuto jednoduchou omáčku uvaříme z brambor a chřestu, zahustíme ji a na závěr přidáme kopr, který ji dodá svou zajímavou chuť. Můžeme ji podávat s gnocchi, vařeným vejcem…
Pokud chcete uvařit jednoduchý levný oběd, je pro vás kuře na paprice správnou volbou. Při přípravě můžete použít i části drůbeže, které se nehodí na pečení, například…
Panenku nakrájíme na 2 cm plátky, lehce dlaní naklepeme, osolíme, opepříme. Na rozehřátém oleji zprudka opečeme z obou stran dorůžova, maso vyjmeme na talíř a přiklopíme…
Zelí je nejen v zimě takovým všelékem. Vykouzlete voňavou a chutnou zelňačku i u vás doma. Kysané zelí povařené s vývarem a kořením, doplní brambory, klobása, třeba i…
Z mouky, vajíčka, hladké mouky a špetky soli uděláme těsto na palačinky. Na několika kapkách oleje nasmažíme. Každou palačinku natřeme tvarohem umíchaným s vajíčkem,…
Ani ten, kdo nemá rád konzistenci vařených jater, nepohrdne dobře vychucenou omáčkou, kde nejsou na skus znát. Přidejte pořádnou porci rýže nebo domácí knedlík a uvidíte…
Žampiony neloupu, ale kdo chce oloupe. Pokud jsou klobouky příliš ploché, trochu vydlabeme dužinu. Osolíme. Šunku, sušená rajčata, nohy a dužinu žampionů a cibuli…
Přidáno před 2 hodinami
Přidáno před 10 hodinami
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno před 23 hodinami
Přidáno 11. 6. 2024 18:17
Přidáno 11. 6. 2024 17:56
Retro zákusek Mánička: Upečte si nadýchaný dezert se šlehačkou podle originálního receptu!
Šéfkuchař Radek Kašpárek rád vaří z levnějších surovin. Nám prozradil svůj recept na štědrovečerní rybí polévku
10 nejlepších dárků pro gurmety: Vaječňák na lžičku, chalupářskou kuchařku nebo online kurz vaření kulinární nadšenci ocení