Medailonky s omáčkou z ementálu a žampionů
Recept ještě nebyl hodnocenMaso nakrájíme na medailonky, naklepeme hranou dlaně, osolíme, opepříme, potřeme olejem, zabalíme do potravinové fólie a necháme v chladu odležet (nejlépe do druhého dne…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Maso nakrájíme na medailonky, naklepeme hranou dlaně, osolíme, opepříme, potřeme olejem, zabalíme do potravinové fólie a necháme v chladu odležet (nejlépe do druhého dne…
Začala jsem těstem. Do mísy jsem prosela hladkou mouku se špetkou soli a udělala do ní důlek. K mouce jsem přidala na kousky nakrájené studené máslo a pomocí nože…
Kuřecí prsa nakrájejte na tenké plátky, osolte a opepřete. Vymažte dortovou formu nebo zapékací misku (cca 20 cm v průměru) máslem. V jiné misce smíchejte zakysanou…
Ve větším hrnci uveďte do varu osolenou vodu a nasypte těstoviny, před koncem varu přidáte kousky brokolice. Dovaříte spolu s těstovinami, aby se nerozvařily. Scedíme a…
K základu přimícháme další suroviny (viz varianty) podle potřeby zahustíme strouhaným sýrem nebo zředímě zakysanou smetanou. Ingredience můžeme míchat i dohromady - niva…
Mrkev očistíme a nastrouháme nahrubo. Sýr taktéž nastrouháme a petrželku nakrájíme.Zálivku připravíme smíchaním octa, vody, oleje, hořčice, soli a pepře.V míse smícháme…
Křupavá topinka s pikantní směsí zasypaná strouhaným sýrem je oblíbeným pohoštěním například k pivu. Připravit ji můžeme i bez masa - to nahradíme fazolemi. Pikantní…
Oba druhy sýrů nastrouháme, přidáme lučinu nebo žervé, majolku, utřený česnek se solí a bylinky. Natřeme na veku nebo nakrájené bagety a zdobíme podle každého.
Fazolové lusky vaříme v osolené vodě zhruba 15 minut. Na másle zpěníme cibuli, přidáme fazolové lusky a ještě chvíli dusíme. Vajíčka ušleháme, mírně osolíme, přidáme…
Maso nakrájíme na kostičky velikosti soust, osolíme, opepříme, promícháme s granulovaným česnekem a olivovým olejem. Necháme odležet a mezitím povaříme fazolové lusky na…
Mleté maso osolíme a dobře promícháme s nadrobno nasekanou hlívou, jemně nastrouhanou mrkví a sýrem, prolisovaným česnekem, žloutky, pažitkou a kořením. Masovou směsí…
Ve vyšší pánvi rozpustíme máslo a orestujeme na něm žampiony. Ve chvíli, kdy jsou téměř měkké (na skus), přisypeme hrubě nasekaný česnek, necháme rozvonět a přidáme…
Kuře nebo stehna omyjeme, osolíme a dáme dáme přes noc do lednice. Kůži na stehnech opatrně prsty nadzvedneme (u kuřete kůže u prsou a stehen).Uděláme nádivku. Rohlíky…
Dejte vařit vodu. Jakmile začne vařit, vhoďte do ní 2 rajčata, která jsme nařízli do kříže, aby šla pak lépe sloupnout. Po 1 min. vylovte a sloupněte slupku. Mezitím…
Kuřecí řízky naklepeme, osolíme, opepříme. Na každý položíme plátek slaniny a proužek sýra (Hermelín, Niva, ementál dle chuti). Stočíme do rolky a zpevníme párátkem.…
Špagety uvaříme a propláchneme studenou vodou, aby se neslepily. Z másla, mouky a mléka uvaříme velmi hustý bešamel, do kterého vmícháme nastrouhaný ementál, osolíme a…
Sušená rajčata, jsou kulinářským pokladem, který v sobě ukrývá slunce, vášeň a nekonečné letní večery, ve znamení dobrého jídla a radosti ze života. Jejich…
Jednohubky a chuťovky mohou mít mnoho podob. Kombinace pikantní papriky a krémové mozzarelly, která se jemně rozplývá na vašem jazyku, zajisté potěší a dodá zdravou…
Krémové žampiony nakrájíme na čtvrtky a ty malé necháme vcelku. Na pánvičce rozpustíme trochu másla a žampiony lehce orestujeme. Do zapékací misky naskládáme na větší…
Nejprve si očistíme a jemně nakrájíme jarní cibulku a pórek. Slaninu nakrájíme na malé proužky(nudličky) a krátce osmažíme na pánvi bez oleje, přidáme pórek a cibulku a…
Kabanos nakrájíme na tenké plátky, rozšleháme vajíčka s mlékem a pepřem, přidáme nahrubo nastrouhaný ementál, najemno nakrájené zelené (libeček, bazalka, medvědí česnek)…
Sýr nakrájíme na nudličky nebo nastrouháme na hrubém struhadle, přidáme na nudličky nakrájenou šunku, nadrobno nakrájenou jarní cibulku, kapii a vejce.Jogurt si z…
Listy šalátu opláchneme a dobre osušíme.Uhorku po dĺžke nastrúhame škrabkou na zemiaky na tenučké plátky.Paradajky narežeme na polovice.Plátky Ementálu narežeme tiež na…
Plněná vejce jsou klasická součást obložených mís, ale mohou stejně dobře suplovat i hodnotnou večeři. Navíc vypadají na talíři moc hezky, zvlášť když pro plnění…
Přidáno před 14 hodinami
Přidáno před 16 hodinami
Přidáno před 16 hodinami
Přidáno před 17 hodinami
Přidáno před 18 hodinami
Přidáno 1. 6. 2024 19:06
Kynuté knedlíky trochu jinak: Nadýchaný alpský knedlík maxi velikosti s mákem a vanilkovou omáčkou chutná božsky
Roman z Peče celá země nečekal, že ještě v soutěži bude: Jen jsem nechtěl vypadnout v prvním kole, říká
NEJČASTĚJŠÍ PODVODY PRODEJCŮ: KOLIK JICH NAPOČÍTÁTE PŘI BĚŽNÉM NÁKUPU?