Rebarborový koláč s tvarohem
Recept ještě nebyl hodnocenV tomto koláči se snoubí sladká chuť tvarohu s kyselostí rebarbory a skvěle se doplňují. Navíc je koláč politý výbornou ovocnou omáčkou, která chutě ještě více pozvedne.…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 418 kJ / 100 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 11,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 11,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 4,60 g |
– nasycené | 2,80 g |
– nenasycené | 1,30 g |
–– mononenasycené | 1,20 g |
–– polynenasycené | 0,10 g |
––– omega 3 | 0,02 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 16 mg |
Sodík | 40 mg |
Sůl | 0,08 g |
Sacharidy | 3,60 g |
– cukry | 3,60 g |
––– laktóza | 3,60 g |
V tomto koláči se snoubí sladká chuť tvarohu s kyselostí rebarbory a skvěle se doplňují. Navíc je koláč politý výbornou ovocnou omáčkou, která chutě ještě více pozvedne.…
Cheesecake patří mezi skvělé dezerty. Pokud se nechcete trápit s pečeným originálem, vyzkoušejte tuto nepečenou variantu. Na základu ze sušenek je jemný krém ze smetany…
Mřížkový koláč z křehkého lineckého těsta patří mezi nostalgické vzpomínky na mléčné bary. Nejčastěji se prodávaly s tvarohovou nádivkou a pikantní marmeládou.…
Nápadů na dobré ovocné koláče není nikdy dost. Tento chutný koláč s meruňkovým džemem, tvarohovo-máslovou náplní a ovocem je ozvláštněn dvěma druhy želatinových polev,…
S nepečeným dortem z Lotusových sušenek stoprocentně sklidíte úspěch nejen na rodinné oslavě. Křupavý sušenkový korpus doplňuje sladký krém karamelové chuti. Jak dort…
Střecha ze sušenek, krému a uvnitř schovaným banánem je jednou z klasik mezi moučníky. Je velmi snadný na přípravu. Sušenky skládáme cik-cak jako šachovnici a na ně…
Nejdříve zapneme troubu na 150 st. a připravíme si tři plechy, vyložené pečícím papírem. Oddělíme žloutky od bílků, bílky dáme do nádoby, vhodné k jejich ušlehání. V…
Není nic lepšího, než si po svátečním obědě dát malý pohárek s ovocem a piškoty. Složení nemusí být nijak náročné, stačí mít doma pár základních surovin a sladká tečka…
Krém, který můžete používat na zdobení cupcakes, řezů i dortů. Připravíte ho velmi snadno pouze ze tří surovin o stejné teplotě. Vyšlehejte ho do jemné pěny a oslaďte…
Nejdříve dáme předehřát troubu na 170 st. - koláč je hned. V míse smícháme - prošleháme - metličkou tvaroh a zakysanku, zašleháme vejce, přidáme postupně máslo i ostatní…
Palačinky patří mezí oblíbené dezerty či víkendové snídaně. V tomto případě je těsto obohaceno o jemný tvaroh a pudink které zanechají palačinky vláčné a bohaté na chuť.…
Tvaroh zmiešame s vajíčkom, soľou, krupicou a vanilkovým cukrom. Cesto nesmie byť príliš husté, guľky by boli tvrdšie a pevnejšie. Preto krupice radšej menej ako viac. …
Tvaroh zmiešame s cukrom, vanilkovým cukrom, solamylom a citrónovou kôrou. Cesto rozdelíme na polovicu, budú 2 záviny. Vyvaľkáme, potrieme rozpusteným maslom a stred…
Zapneme troubu na 180°C, pekáček (23x 20) vyložíme papírem na pečení a připravíme drobenku. Ve větší misce smícháme mouku s cukrem, kůrou a práškem. V menší misce…
Maslo vyšľaháme do peny. Pridáme tvaroh, soľ, mleté čierne korenie a vymixujeme.Zmes rozdelíme na 3 rovnaké časti.Na menšie kúsky nakrájame jarnú cibuľku, kôpor a…
Sušenkový základ a jemný krém z tvarohu nebo ricotty doplníme čerstvými jahodami namáčenými v jahodové zavařenině. Tento jednoduchý ale výborný cheesecake si jistě…
Mrkvu jemne nastrúhame. Zmiešame ju s tvarohom a jogurtom, ten dávame podľa potreby, aby pomazánka bola natierateľná, ale nie riedka.Pridáme pažitku, prelisovaný cesnak…
Velmi oblíbený koláč z lineckého těsta s úžasnou náplní. Nevýrazná chuť tvarohu je zde nahrazena pikantní citronovou příchutí. Pokud si netroufáte na přikrytí koláče…
Vyšleháme pevný sníh z bílků. Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny a zašleháme mouku. Do žloutkové směsi přidáme ušlehaný sníh, poprášíme kypřícím práškem a lehce jej…
Brokolicu uvaríme dochrumkava. Scedíme ( pokiaľ varíme vo vode, ale lepšie je variť v pare ) a rozmixujeme. Zmiešame so žĺtkami, tvarohom, krupicou, soľou a korením do…
Zapneme troubu na 190°C a vyložíme pekáček nebo plech s vyšším okrajem pečicím papírem. Dělala jsem menší rozměr a použila jako odměrku 150 ml hrnek.Smícháme v misce…
Makrelu otevřeme v řezu a odstraníme páteř, ocas i hlavu. Po malých částech vidličkou odebíráme z kůže maso, odstraníme všechny drobné kosti a dáme do misky. Přidáme…
V tomto bezlepkovém koláči mouku zastupuje mák, proto jako ovoce jsou nejvhodnější švestky, které se k máku velice dobře chuťově hodí. Mouka je v drobence nahrazena…
Tvaroh zmiešame dobre s jogurtom a pažitkou. Dochutíme korením a sardelovou pastou. Nakoniec jemne vmiešame nadrobno nasekané vajíčko.
Přidáno před 3 hodinami
Přidáno před 4 hodinami
Přidáno před 6 hodinami
Přidáno před 10 hodinami
Přidáno před 23 hodinami
Přidáno 19. 5. 2024 14:38
Zemanův hradní šéfkuchař: Prezident miluje šunku s křenem a „nemusí“ žemlovku. Na novoroční oběd bude mít tyto tři chody
Velikonoční tradice a recepty: Svátky jara voní mazancem a nejsou jen o pomlázce
Jak využít zbytky masa z pečené husy: Hodí se skvěle do salátů, pomazánek, na chlebíčky i jako náplň do tortilly