Salát z kysaného zelí, cukety a kopru
Recept ještě nebyl hodnocenNa oleji dosklovata osmažíme cibulku, nesmí být růžová. Přidáme nahrubo nastrouhanou cuketu a trošku vše prohřejeme. Zelí vyždímáme, překrájíme, dáme do misky a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Na oleji dosklovata osmažíme cibulku, nesmí být růžová. Přidáme nahrubo nastrouhanou cuketu a trošku vše prohřejeme. Zelí vyždímáme, překrájíme, dáme do misky a…
Nakrouhané zelí a nakrájenou cibuli prosolíme (40 g soli) a necháme půl hodiny odležet. Po této době přilijeme 120 ml oleje, promícháme a dáme do sklenic, ale moc…
Vše řádně promícháme a necháme 24 hodin odležet, nejlépe zatížené. Plníme do skleniček, zavíčkujeme, nemusíme sterilovat. Křen je nejlépe strouhat venku. Ze začátku…
Květák a zelí uvaříme, jak jsme zvyklí, ale spíš míň než do měkka, nebo na skus, mělo by to být tvrdší. Já ke květáku přidávám květ, sůl, pepř, zelí jsem jen osolila (se…
Maso si odblaníme, dáme do větší misky a naložíme s tymiánem a kousky česneku a dodáme dostatečné množství oleje, necháme přes noc v lednici, nesolíme.Druhý den si…
Všetko očistíme, nakrájame a vložíme do hrnca. Necháme zovrieť a pomaly varíme 3 hodiny.Po uvarení oberieme mäso, polievku precedíme, vložíme mrkvu a zeleninu podľa toho…
Všechny uvedené suroviny (kromě oleje) smícháme. Osolíme, opepříme, přidáme majoránku a uděláme si váleček těsta. Z těsta vyválíme velkou placku.Skleničkou …
Ze zelí slijeme téměř všechen lák, vyklopíme do pánve a chvilku podusíme s grilovacím kořením a cukrem. Mezitím oloupeme a na kolečka nakrájíme kabanos.Do pekáčku…
Velké brambory uvaříme v osolené vodě ve slupce doměkka. Nerozvařit. Po uvaření scedíme, necháme zchladnout, rozpůlíme, opatrně vydlabeme do "lodiček", lodičky…
Řepu povaříme do poloměkka.Nastrouháme zelí, přidáme přísady a promícháme. Necháme odležet 24 hod.Naplníme do sklenic a sterilujeme 20 min.
Pekáček vymažeme oblíbeným tukem, na dno nasypeme půl balíčku těstovin, posolíme.Stehenní řízky omyjeme, posypeme solí, pepřem a bohatě bylinkami, malinko paprikou, a…
Všechny suroviny smícháme, uděláme bochánek a párkrát s ním bouchneme, aby v něm nebyl vzduch. Na vál dáme folii, na ní uděláme čtverec, vysoký nejméně 15 mm. Potřeme…
Slaninu nakrájame na malé kocky a vyškvaríme.Pridáme nadrobno narezanú cibuľu a orestujeme.Vložíme na tenšie rezance nakrájanú kapustu, osolíme, okoreníme a asi 5 minút…
Vše nakrájíme na nudličky, případně malé okurky a malé cukety na kolečka.Připravíme nálev. Vše dáme do jednoho hrnce, zahřejeme a důkladně rozmícháme. Maximálně…
Zelí nakrájíme na jemné nudličky, mírně osolíme, promneme a necháme chvíli odstát.Mandarinky oloupeme, rozdělíme na dílky a pečlivě odstraníme bílé části. Bobule vína…
Pokud si chcete připravit rychlý a zároveň zdravý oběd, sáhněte po játrech. Jejich úprava se zeleninou je trochu nezvyklá, ale velmi chutná. Příprava navíc není vůbec…
Přidáno před 17 hodinami
Přidáno před 19 hodinami
Přidáno před 19 hodinami
Přidáno před 21 hodinami
Přidáno před 22 hodinami
Přidáno 1. 6. 2024 19:06
Saláty podle Přemka Podlahy: V devadesátkách frčel těstovinový salát s kuřetem nebo hermelín v zelí
Pařížské rohlíčky jako cukroví s jemným krémem: S čokoládovou polevou jsou krásně vláčné a božsky chutnají
Fantastická brokolicová polévka s čedarem. Jak ji uvařit, aby chutnala božsky?