Grilovaný ananas se zmrzlinou
Recept ještě nebyl hodnocenAnanas očistíme, nakrájíme na kolečka a zbavíme dřevnatého středu.Kolečka ananasu pokapeme medem a posypeme cukrem. Grilujeme na suché grilovací pánvi, malinko zakapeme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Ananas očistíme, nakrájíme na kolečka a zbavíme dřevnatého středu.Kolečka ananasu pokapeme medem a posypeme cukrem. Grilujeme na suché grilovací pánvi, malinko zakapeme…
Žloutky dáme do mísy, vyšleháme je s polovinou vanilkového (skořicového) cukru a cukrem krupicí, přimícháme zakysanou smetanu s mlékem, polohrubou mouku a čerstvě…
Podmáslí promícháme s cukry, rumem, solí, skořicí, vajíčkem, mouku a sodou na hladké husté těstíčko, které necháme asi čtvrt hodiny odpočinout. Hustější musí být, aby na…
Lahodný koláč plný pomerančů vás dostane svojí plnou chutí. Nejlépe si ho vychutnáte ozdobený krémovým jogurtem a šlehačkou, v létě pak s kopečkem vaší oblíbené zmrzliny…
Grilované ovoce je jistě netradiční pochoutkou. Kousky oblíbených druhů ovoce doplníme máslem a cukrem. Zabalené v alobalu necháme projít grilem. Hotové podáváme ideálně…
Uděláme větší palačinky potřeme marmeládou nandáme doprostřed zmrzlinu,na kraj zmrzliny čtvrtky broskví,přehneme posypeme moučkovým cukrem ozdobíme šlehačkou a posypeme…
Vejce promixujeme s mlékem, vločkama a skořic. cukrem. Těsto necháme deset minut odpočinout. Smažíme v lívanečníku lívanečky. Ozdobíme na talíři dle fantazie se…
Cukr nechám zkaramelizovat , přidám máslo a nechám rozpustit. Přiliji smetanu a vařím na mírném ohni, než se vše rozpustí. Banán přeliji vlažným karamelem , přidám…
Na pečící plech dáme teflonovou fólii, okraj sklenice o průměru zhruba 8,5 cm vložíme do mouky a pak malinko ťukneme na plech - uděláme si obrysy koleček. Není to ale…
Do mixéru nalijeme kávu a mléko, přidáme cukr a na kousky nakrájený banán, krátce mixujeme. Rozlijeme do dvou pohárů, dozdobíme zmrzlinou a podáváme.
Banán oloupeme, rozkrojíme na malé kousky nebo napůl. Vložíme do talíře. Přidáme kopečky libovolné zmrzliny, ozdobíme šlehačkou, posypeme ořechy, kakaem nebo hoblinkami.…
Hrušky oloupeme, rozpůlíme, odstraníme jadřinec a bubáka, ale stopku ponecháme. Lístkové těsto rozmotáme, podle velikosti půlek hrušek nakrájíme na obdélníky a poloviny…
Vždy dvě sušenky spojíme zmrzlinou k sobě, pokud půjde, boky obalíme v müsli a dáme zmrznout do mrazáku.
Jablka omyjeme, osušíme. Pote vykrojíme jádřince. Otvor v jablku pak naplníme džemem s nasekanými oříšky. Dospělým ještě zakápneme rumem. Každé jablko zabalíme zvlášť do…
Připravíme si směs na palačinky a na trošce oleje je osmažíme. Palačinky namažeme jahodovou marmeládou a přehneme. Na talíř narovnáme dva trojúhelníčky, naskládáme…
Oloupané banány nakrájíme na tenké proužky, vložíme je do zapékací misky a posypeme je troškou cukru.Změklé máslo utřeme do pěny se zbývajícím cukrem, přidáme špetku…
Listové těsto rozválíme a nakrájíme na čtverce. Oloupaná a jádřinců zbavená jablka nakrájíme na silnější plátky. Poklademe je na těsto, do středu plátku dáme džem a…
Dětem uděláte radost, když jim zmrzlinu nasevírujete takhle. Pokud budete panáčka dávat až navrch zmrzlinového poháru, pomozte si tím, že do zmrzliny zabodnete špejli a…
Kokos si zalejeme horkým mlékem a necháme několik minut louhovat. Vzniklé mléko necháme schládnout, přelijeme ho do sklenice, ve které jej budeme podávat a navršíme na…
Troubu předehřejeme na 120°c. Na plech položíme pečící papír. Bílky se solí dáme do větší mísy. Šlehačem zhotovíme pevnou pěnu. Pomalu do sněhu přidáváme cukr.…
Nejprve si rozehřejeme čokoládu - to trvá nejdéle. Podle toho, jakou máte velikou chuť, si naberte libovolnou zmrzlinu. Vezmeme si kompot (klidně nezakompotované…
Troubu předehřejeme na 120°c. Na plech položíme pečící papír. Bílky se solí dáme do větší mísy. Šlehačem zhotovíme pevnou pěnu. Pomalu do sněhu přidáváme cukr.…
Nejprve si vyndáme zmrzlinu na 5-10 minut. Mezitím si rozmixujeme, případně rozmačkáme ovoce (já měla ananas). Když je zmrzlina tak akorát, tak do ní vlijeme šťávu a…
Troubu předehřejeme na 120°c. Na plech položíme pečící papír. Bílky se solí dáme do větší mísy. Šlehačem zhotovíme pevnou pěnu. Pomalu do sněhu přidáváme cukr.…
Přidáno před 1 hodinou
Přidáno před 2 hodinami
Přidáno před 2 hodinami
Přidáno před 20 hodinami
Přidáno před 22 hodinami
Přidáno před 22 hodinami
Jak na velikonoční boží milosti, fánky či křehotinky: Díky máslu jsou křehké, díky rumu voňavé a lahodné
Jak na pravé řecké frappé? Spolumajitel taverny Konstantinos Panos prozradil svůj léty prověřený recept
První „kuchařka“ pochází ze starověké Mezopotámie. Takhle se vaří ječná kaše s datlemi podle 4 000 let starého receptu