Junk food - články, postupy a rady
Kulinářský slovník Přejít do slovníku
Jako jung food se označují potraviny ne příliš zdravé. Mají vysoký kalorický obsah a zároveň nízkou výživovou hodnotu. Patří mezi ně sušenky, energetické nápoje, chipsy, jídla z fast foodů. Nezdravé jsou především kvůli svému velkému obsahu jednoduchých cukrů a nezdravých tuků (např. margarínů). Pravidelná konzemace těchto junk food potravin vede často k nadváze, a současně má člověk nedostatek potřebných živin.
Další témata
Další recepty
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Rybí kari s fazolkami a hráškem
Přidáno před 6 hodinami
Koláč s ovocem (z domácí pekárny)
Přidáno před 7 hodinami
Domácí králík na smetaně s houbami
Přidáno před 9 hodinami
Vepřové ledvinky dušené na cibuli se slaninou
Přidáno před 13 hodinami
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno 19. 5. 2024 19:52
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno 19. 5. 2024 14:38
Přečtěte si Zobrazit více
Holka u plotny radí: Tuniská polévka chorba frik voní římským kmínem, rajčaty a česnekem a snadno se připravuje
Harissa – poklad tuniské kuchyně: Pikantní pastu využijete na maso, do zeleninových směsí, do polévek i do salátů
Kyselé houbičky podle Romana Pauluse: Rady a tipy, jak dary lesa správně naložit