Jota s klobásou
Suroviny pro 6 porcí
6 porcí
Nutriční hodnoty
Energie | 5 613 kJ / 1 342 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 67,38 g |
Tuky | 6,21 g |
Vláknina | 124,70 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 4,05 g |
Sůl | 10,00 g |
Sacharidy | 194,80 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Lepší je použít spíše méně vysušený typ klobás, ale dá se i s Maďarskou, jen jsou kolečka tužší a polévka je pikantní.
Tuto polévku jsem poprvé ochutnal ve Slovinsku a okamžitě si ji zamiloval. Hledal jsem recept na TopRecepty.cz, ale bohužel tu nebyl. Našel jsem tedy recept od cestovatelky, která se na Slovinsko zaměřuje a toto je vlastně její recept, který jsem jen mírně upravil na základě několika vlastních pokusů. Na jejích stránkách se dozvíte o této polévce více informací.
Zde je původní recept: www.objevuj-slovinsko.cz/jota-recept/
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Rybí kari s fazolkami a hráškem
Přidáno před 4 hodinami
Koláč s ovocem (z domácí pekárny)
Přidáno před 5 hodinami
Domácí králík na smetaně s houbami
Přidáno před 7 hodinami
Vepřové ledvinky dušené na cibuli se slaninou
Přidáno před 11 hodinami
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno 19. 5. 2024 19:52
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno 19. 5. 2024 14:38
Právě bylo uvařeno:
Topinky s pikantní kuřecí směsí
KatkaCechova uvařila před 22 minutami
Vepřová plec na hořčici
barypb uvařil před 33 minutami
Gulášová polévka z mletého masa
IvanKoz uvařila před 2 hodinami
Frankfurtská polévka s fazolemi
kristeena uvařila před 2 hodinami
Kopřivový sirup
Hranolka12 uvařila před 3 hodinami
Cikánské řízky
Brabcak uvařila před 5 hodinami
Rychlá rajská omáčka (bez masa)
barcasuch uvařila před 6 hodinami
Hrnková bublanina s ovocem a drobenkou
Nicoolka uvařila před 7 hodinami
Mandarinkové řezy
pavlapavlina uvařila před 7 hodinami
Smažená rýže s kuřecím masem jako z asijského bistra
malami uvařila před 7 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Šlehaná feta je skvělý dip k čerstvé zelenině nebo ke krekrům. Snadno se připravuje a božsky chutná
Holka u plotny radí: Valašská kaše pápěnka je vylepšenou verzí obyčejné krupičky. Dokonalou chuť zajistí jeden krok navíc
Čínské placičky: Křehká a šťavnatá směs vepřového a kuřecího masa se potřebuje předem naležet v speciální marinádě
Další recepty
Suroviny: zelí kysané, klobása, brambory, sůl, pepř celý, bobkový list, cibule, česnek, sádlo, paprika sušená sladká, fazole červené
Jota s klobásou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PXWz
0 názorů