Co s vařeným masem z vývaru? Vykouzlete z něj další skvělé jídlo za pár korun
Vývar patří v naší zemi mezi nejoblíbenější polévky vůbec. Nedělní oběd si bez něj kdekdo neumí ani představit. Jak ale zpracovat maso, které tvořilo základ polévky? Poradíme vám, jak si z něho levně uvaříte další chod.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak použít maso z vývaru
Co dalšího z masa
Recept na masové knedlíčky do polévky
Jeden z velmi oblíbených receptů z vařeného masa jsou i masové knedlíčky, které slouží jako chutná zavářka do polévky. Na pohled trochu připomínají játrové knedlíčky a překvapí vás svou jednoduchou přípravou a výbornou chutí.
- Na knedlíčky budete potřebovat 200-250 g vařeného masa (z polévky), 1 vejce, 1/4 cibule, sůl, pepř, zelenou petrželku, housku (namočenou v mléce) a 1 lžičku hladké mouky.
- Maso a cibuli nakrájíte nadrobno (cibuli můžete nastrouhat najemno) a přidáte do mísy k dobře vyždímané housce. Smícháte s vejcem, petrželkou, solí a pepřem. Necháte chvíli stát a poté přidáte lžíci mouky.
- Tip: Těsto lze zahustit i strouhankou.
- Z těsta tvoříte malé knedlíčky, které vaříte v osolené vodě, dokud nevyplavou na povrch, většinou to trvá 4-5 minut.
- Uvařené knedlíčky vložíte do hotového vývaru jen prohřát.
- Tip: Knedlíčky vařte vždy zvlášť. Cibule by mohla do vývaru pustit svou specifickou chuť.
Jak si uvařit pravý hovězí vývar s játrovými knedlíčky, to vám poradí následující video-recept. Přejeme dobrou chuť!
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Koláč s ovocem (z domácí pekárny)
Přidáno před 1 hodinou
Domácí králík na smetaně s houbami
Přidáno před 3 hodinami
Vepřové ledvinky dušené na cibuli se slaninou
Přidáno před 7 hodinami
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno před 20 hodinami
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno 19. 5. 2024 14:38
Melounové chuťovky s balkánským sýrem
Přidáno 19. 5. 2024 13:06
Přečtěte si Zobrazit více
Bílková vložka do polévky se dá připravit na více způsobů. Vybrali jsme pro vás ty nejoblíbenější
Čím zahustit polévky a omáčky? Jíška je klasika, ale co třeba vyzkoušet červenou čočku, pohanku nebo hrašku
Jak zpracovat listovou petržel. Má své místo v mnoha receptech a řadu možností nabízí náš receptář
Komentáře