Zelenina obsahuje řadu cenných vitamínů. Články, rady a postupy, jak ji využít v kuchyni
Zelenina má na lidský organismus blahodárný vliv. Obsahuje totiž řadu antioxidantů, vitamínů a minerálů a vysoký podíl vlákniny. Navíc pomáhá udržet zdravou váhu, dodává energii, podporuje správnou peristaltiku střev a pomáhá v prevenci proti různým chorobám. To vše platí, pokud ji jíme dostatek, což je podle doporučení přibližně 400 gramů denně.
Jak se dá připravit zelenina?
Zelenina se dá připravit na různé způsoby. Zejména v létě je skvělá na grilu, během roku je pak nejlepší zelenina na pánvi na másle. Pokud chcete zeleninu do polévky, můžete ji jednoduše uvařit. Vynikající je také pečená zelenina. Možnosti jsou zkrátka neomezené.
Exotická, salátová, kořenová a další druhy zeleniny
Velkým lákadlem zeleniny je především její rozmanitost. Máte rádi salátovou zeleninu, či dáváte přednost třeba kořenové? Nebo naopak holdujete spíše méně známé zelenině? Pak vyzkoušejte některý z exotických druhů, jako je třeba oblíbené avokádo, mangold nebo pak-choy. Tak nebo tak do těla dostanete spoustu skvělých živin.
Předchozí 1 2 3 4 5 … 23 … Další
Další témata
Další recepty
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Borůvkový dort s kakaovým korpusem s citronovým krémem z mascarpone
Přidáno před 2 hodinami
Rozmarýnová kuřecí játra na víně
Přidáno před 2 hodinami
Jahodový koktejl s mátou
Přidáno před 2 hodinami
Piškotová roláda z horkého mléka
Přidáno před 17 hodinami
Jednoduchý banánový chlebíček
Přidáno před 19 hodinami
Brokolice zapečená na CRISP
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Reese's Peanut Butter Cups: Na legendární americkou čokoládovou cukrovinku potřebujete jen 4 suroviny, výsledek je božský
Máme rádi šopák! Jak se mix okurky, rajčat a sýru feta stal bulharským národním pokrmem?
Tradiční recepty nikdy nezklamou: Pracičky podle babičky Anny voní ořechy i skořicí. Jejich přípravu zvládne i amatér