Koláč z listového těsta nemusíme péct pouze na sladký způsob, ale také na slano s lososem a mangoldem. Mangold je zelenina příbuzná špenátu a připravuje se také podobným způsobem. Náplň koláče připravíme z mascarpone s kysanou smetanou, dochucený česnekem a koprem.
19 nejlepších receptů z ryb: Vybrali jsme z receptáře rybí speciality, které vás nadchnou
Naše řeky i jezera jsou domovem celé řady vynikajících ryb, které můžeme připravit v celku nebo rozdělené na řezy. Jaké jsou nejlepší recepty z ryb a jak je velmi jednoduše připravit? Nejsnadněji upravené ryby jsou buď upečené v troubě, ugrilované nebo také tradičně obalované na řízek.
Ryby a mořské plody jsou důležitým zdrojem zdraví prospěšných omega-3 mastných kyselin, dále vitamínů i minerálů, k tomu obsahují vysoké množství kvalitních bílkovin. Další výhodou je jejich krátká tepelná úprava, zdravý oběd proto máte většinou do půl hodiny hotový.
Recepty ve výběru
- Koláč s lososem a mangoldem (špenátem)
- Třeboňské kapří hranolky
- Candát pečený na citronech
- Tataráček z lososa a rajčat
- Kapr v pivní máslové marinádě
- Bylinková treska na másle a kmínu
- Mořská štika s kapary a mátou
- Citronovo-bylinkový pstruh s rozmarýnovo-česnekovými bramborami z jednoho plechu
- Makrela s rajčaty a bramborami
- Italská čočka s pečenou treskou
- Pangasius v pomerančové omáčce se zelenými fazolkami
- Zapékané mističky s lososem a brokolicí
- Rybí filé v jogurtové marinádě s hlívou a bylinkami
- Domácí uzená makrela
- Tilapie v sýrovém těstíčku
- Vánoční kapr ve zlatých šupinách
- Vánoční rybí polévka (staročeská)
- Tortily s baby špenátem a lososem
- Domácí Maki Sushi
1/19
1/19
Další tipy a triky
Nejnovější recepty Více
Boží milosti - recept z kuchařky vydané v roce 1955
Přidáno před 8 hodinami
Jednoduché čínské nudle
Přidáno před 14 hodinami
Kedlubnový salát
Přidáno před 16 hodinami
Sýrovo kuřecí mleté nugety
Přidáno před 17 hodinami
Česnekové výhonky se slaninou
Přidáno 11. 6. 2024 20:43
Gyóza knedlíčky
Přidáno 11. 6. 2024 18:17
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejlepších receptů z kapra: Máme pro vás výběr tradičních i nových receptů
„Když nemáte kečup, dejte tam hořčici“ aneb Jak se proměňovala česká gastronomie během třiceti let existence TV Nova
„Tatarák“ z tvarůžků a camembertu: Varianta masové klasiky podávaná na topince uchvátí i zaryté masožravce
Komentáře