Co jednoduchého upéct? Skvělé buchty na plech podle těchto receptů zvládne každý
Recepty na rychlé a jednoduché buchty je dobré znát a mít po ruce. Vybrali jsme několik osvědčených, které se vždy povedou. Můžeme je připravit pro návštěvu, nebo jako chutný moučník po obědě. Recepty se určitě budou hodit začátečníkům.
Univerzální hrnková buchta
Pokud potřebujeme co nejrychleji upéct buchtu s ovocem, a je jedno jestli s čerstvým či kompotovaným, pak je tu jednoduché řešení. Následující recept vyjde pokaždé. Pokud je ovoce kyselé, povrch můžeme před pečením buď lehce pocukrovat nebo posypat drobenkou.
- Potřebujeme 2 hrnky polohrubé mouky, 1 hrnek cukru krupice, 1 hrnek mléka, 1/2 hrnku oleje, 2 vejce, 1 prášek do pečiva, ovoce podle sezóny.
- Suroviny smícháme dohromady, nejdříve tekuté, pak sypké.
- Pokud k míchání použijeme elektrického robota, bude buchta ještě více nadýchaná.
- Plech vyložíme pečicím papírem, a na něj nalijeme těsto.
- Poklademe ovocem podle chuti a možnosti.
- Pečeme v předem vyhřáté troubě na 180 °C po dobu cca 20–25 minut.
- Tip: Část mouky můžeme nahradit celozrnnou moukou špaldovou, cukr krupici cukrem přírodním, mléko kravské mlékem sójovým. Buchta bude také dobrá.
Postup nám předvede názorné video:
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Jablečné řezy s rybízem a vanilkovým krémem
Přidáno před 20 hodinami
Bramboráky plněné masovo zeleninovou směsí
Přidáno 11. 5. 2024 09:00
Ovocný koláč podle Josefa Maršálka
Přidáno 10. 5. 2024 11:29
Kokosový dort bez mouky
Přidáno 10. 5. 2024 10:57
Opečený domácí lančmít s bramborami se špenátem
Přidáno 10. 5. 2024 09:45
Pizza šneci z listového těsta
Přidáno 10. 5. 2024 07:25
Přečtěte si Zobrazit více
Oblíbené pečivo ze špaldové mouky. Jak se špalda používá a na co se hodí
Jak připravit plech před pečením? Pečicí podložky k opakovanému použití mají řadu výhod
Buchty po ránu: Nadýchané bydžovské peciválky podle receptu Josefa Maršálka. Vláčnost zaručí jeden krok při přípravě
Komentáře