Piškotová roláda: 6 častých chyb při její přípravě, kterých se už nemusíte bát
Roláda z piškotového těsta je sladký moučník, který se připravuje z upečeného piškotu na plechu, potřeného marmeládou a krémem, a pak zabaleného do válečku. Po ozdobení povrchu se krájí na kolečka.
Mohlo by vás zajímat
Chyby při přípravě piškotové rolády
Popíšeme vám 6 chyb, kterých se můžete dopustit:
- Nedostatečně vyšlehaný sníh z bílků nebo málo vyšlehaná žloutková pěna způsobí, že je roláda nízká a láme se.
- Piškot, který hned nevložíme do trouby, ztratí svou nadýchanost, protože uniknou bublinky vzniklé při šlehání těsta.
- Roládu pečeme na pečicím papíru, kterým vyložíme i kraje plechu, a těsto rozetřeme stejnoměrně po celé ploše, aby se kraje nepřipálily.
- Suchá a lámající se roláda vznikne při pomalém pečení a vysušení těsta. Plech vkládáme do vyhřáté trouby a pečeme na 200 °C.
- Prasknutí rolády po upečení zabráníme přidáním oleje do těsta a mírným stočením stále teplého plátu i s pečicím papírem. Rozbalujeme až po vychladnutí.
- Příliš řídký krém z rolády při balení vytéká. Volíme tedy dobře vyšlehané máslové krémy nebo šlehačku s mascarpone.
Receptů na rolády je nepřeberné množství. Připravte si podle našeho videa nadýchanou roládu:
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové ledvinky dušené na cibuli se slaninou
Přidáno před 6 hodinami
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno před 18 hodinami
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno 19. 5. 2024 14:38
Melounové chuťovky s balkánským sýrem
Přidáno 19. 5. 2024 13:06
Palačinková roláda s tvarohem
Přidáno 19. 5. 2024 11:19
Knedlo zelo králík s bůčkem
Přidáno 19. 5. 2024 10:00
Komentáře