Kadeřávek vydrží na zahradě až do jara. Správnou chuť získá až po přemrznutí a dobře připravený je chutný i zasyrova
Kadeřávek je zeleninou, kterou můžeme mít na záhonech celou zimu, a používáme ho nejen do tepelně upravených jídel, ale dá se jíst i zasyrova.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak připravit kadeřávek zasyrova
Je to snadné a výsledek chutná skvěle:
- Listy dobře umyjeme a zbavíme případných nečistot nebo hmyzu.
- Vykrojíme z nich tuhé části (žebra), ty se dají použít na vývar nebo je nabídneme domácím mazlíčkům (králíkům či morčatům).
- Na přímou spotřebu využijeme ty nejhezčí jemné části, starší listy zpracujeme do vařených jídel např. do výborných karbanátků (stejně jako jiný druh kapusty).
- Jemné listy pokrájíme nadrobno a jemně posolíme.
- Pokapeme je dobrým olejem, můžeme použít panenský olivový.
- Důkladně je promícháme a promačkáme prsty. Dáme si záležet, protože díky tomu bude kadeřávek ještě jemnější a bude výborně chutnat.
- Přimícháme třený česnek.
- Takto připravený kadeřávek si dáváme přímo na čerstvý chléb s máslem nebo použijeme do salátů. Výborně chutná doplněný rajčaty a cibulkou.
Kadeřávek - zelenina pro podzim a zimu
Kadeřávek se hodí do salátů buď syrový, krátce spařený nebo lehce povařený v páře. Z kadeřávku lze připravovat dokonce chutné pesto, které slouží k dochucování pokrmů, především těstovinových. Do pesta kadeřávek kombinujeme s ořechy.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Koláč s ovocem (z domácí pekárny)
Přidáno před 1 hodinou
Domácí králík na smetaně s houbami
Přidáno před 3 hodinami
Vepřové ledvinky dušené na cibuli se slaninou
Přidáno před 7 hodinami
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno před 20 hodinami
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno 19. 5. 2024 14:38
Melounové chuťovky s balkánským sýrem
Přidáno 19. 5. 2024 13:06
Komentáře