Churros z odpalovaného těsta: Připravte si španělskou dobrotu podle videonávodu
Na poutích či trzích už jste možná viděli stánek s dobrotou zvanou churros. Kde se smaží churros, tam se šíří krásná sladká vůně, které odolá jen málokdo. Zkuste si churros připravit i vy doma, není to tak těžké.
Churros, tedy silnější dlouhé sladké tyčinky obalené v cukru, jsou vyrobené z odpalovaného těsta. Toto těsto je po usmažení vláčné a jen několik churros vás dokáže příjemně zasytit. Zkuste si churros připravit doma podle videonávodu.
Návod na domácí churros
Nejprve je potřeba připravit odpalované těsto, které potom smažíme.
- Z mléka, cukru, soli, másla a mouky (množství je uvedeno zde) si podle návodu připravte odpalované těsto.
- Poté těsto přendejte do mísy a do zchladlého těsta zašlehejte vejce.
- Pomocí sáčku vytvarujte churros a osmažte je v horkém oleji dozlatova.
- Nakonec je obalte ve skořicovém cukru. Kdo chce, může hotové churros namáčet v rozpuštěné čokoládě.
Churros jsou výborné i jen tak, bez cukru i bez čokolády.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Rybí kari s fazolkami a hráškem
Přidáno před 7 hodinami
Koláč s ovocem (z domácí pekárny)
Přidáno před 8 hodinami
Domácí králík na smetaně s houbami
Přidáno před 10 hodinami
Vepřové ledvinky dušené na cibuli se slaninou
Přidáno před 14 hodinami
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno 19. 5. 2024 19:52
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno 19. 5. 2024 14:38
Přečtěte si Zobrazit více
Holka u plotny radí: Valašská kaše pápěnka je vylepšenou verzí obyčejné krupičky. Dokonalou chuť zajistí jeden krok navíc
Deset odpovědí na nejčastější otázky k odpalovanému těstu. Jak dlouho se odpaluje a jak jej zachránit?
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Komentáře