Zkuste s námi vyrobit z dýně jednoduchý domácí džus. Pochutnají si na něm děti i dospělí. Je osvěžující a má krásnou barvu
Domácí džusy jsou levné, navíc jsou bez barviv, ochucovadel a konzervantů, takže je můžeme s klidem nabídnout i dětem. Navíc tímto způsobem chutně zpracujeme velkou úrodu dýní.
Jedním z džusů, který se určitě vyplatí připravit doma, je džus z dýně. Dýni rozřízneme a vydlabeme. Velkou dýni oloupeme. Hokkaido nemusíme loupat, její slupka změkne během vaření.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak připravit džus
Je to snadné a zvládne to každý v několika krocích.
- 3 kg dýně nakrájíme na kostky.
- Zalijeme je nálevem z 2,5 l vody a 1 lžíce potravinářské kyseliny citronové. Necháme stát 24 hodin.
- Druhý den přidáme 2 omyté bio citrony nebo pomeranče, nakrájené na kolečka (bez jader) a 1,2 kg cukru.
- Vše uvaříme doměkka a pak rozmixujeme. Můžeme sterilovat jako koncentrát 20 minut při 85 °C.
- Pro okamžitou konzumaci tento koncentrát naředíme až 10 l studené vody.
- Dospělí si do džusu mohou kápnout trochu vodky nebo jiného destilátu.
Ovocné domácí džusy jsou příjemným zpestřením pitného režimu dětí i dospělých, a tento, vyrobený z dýně, příjemně překvapí svou chutí. Dýně nám dávají mnoho dalších skvělých možností, jak je zpracovat. Z dýně Hokkaido můžeme připravit např. skvělé placičky podle názorného videa:
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Křenový dip
Přidáno před 17 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno před 19 hodinami
Krůtí prsa na sušených hříbkách s italskými těstovinami
Přidáno před 19 hodinami
Banánovo-jablečné dortíky s jogurtovým krémem
Přidáno před 21 hodinami
Dip z kečupu a majonézy
Přidáno před 22 hodinami
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno 1. 6. 2024 19:06
Přečtěte si Zobrazit více
Jak hnojit rajčata: Správné postupy zajistí bohatou úrodu a zdravé rostliny po celou sezonu
Jak rychle a snadno oloupat i vydlabat velkou dýni? Když víme, jak na to, půjde to mnohem lépe, než by se dalo čekat
Pestré využití citrónů v kuchyni. Od polevy až po citrónovou šťávu
Komentáře