Jak uvařit chutnou frankfurtskou polévku? Neobejdete se bez párku ani vývaru
Frankfurtská polévka se neobejde bez párku. Je jedno, jestli vyberete frankfurtský párek nebo nějaký obyčejnější. Oba udělají v polévce stejnou službu. Jaké další suroviny musí tato polévka obsahovat a jak ji uvařit?
Další nezbytnou složkou polévky je vývar. Ten nemusí být čirý, jak požadujeme u jiných vývarů, protože barvu vývaru v polévce neuvidíme. Ale chuť, tu cítit budeme. Proto je vývar nutný, ale nahradit ho může i bujón v kostce.
Mohlo by vás zajímat
Jak uvařit frankfurtskou polévku
Tuto polévku řadíme mezi tzv. přesnídávkové polévky, to jsou takové, které jsou hutné, vydatné a řádně zasytí.
- Na másle necháme zesklovatět cibuli, kterou zasypeme hladkou moukou a opékáme alespoň 1 minutu.
- Cibulovou jíšku zasypeme sladkou paprikou a po třetinách zalijeme studeným vývarem.
- Přidáme na kostičky pokrájené brambory, osolíme a přivedeme k varu.
- Párky nakrájíme na kolečka a zlehka osmahneme na másle.
- Když máme brambory v polévce téměř měkké, přidáme párky.
- Hotovou polévku dochutíme česnekem a dozdobíme nadrobno nasekanou petrželkou.
Na závěr pro vás máme ještě videorecept, podle kterého si chutnou polévku dokáže uvařit i nezkušený začátečník.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Bramboráky plněné masovo zeleninovou směsí
Přidáno před 9 hodinami
Ovocný koláč podle Josefa Maršálka
Přidáno 10. 5. 2024 11:29
Kokosový dort bez mouky
Přidáno 10. 5. 2024 10:57
Opečený domácí lančmít s bramborami se špenátem
Přidáno 10. 5. 2024 09:45
Pizza šneci z listového těsta
Přidáno 10. 5. 2024 07:25
Uzené stehno s těstovinami
Přidáno 9. 5. 2024 21:32
Přečtěte si Zobrazit více
Frankfurtská polévka s fazolemi: Důležitý je kvalitní párek a díky fazolím bude tradiční přesnídávková polévka ještě vydatnější
Polévka jako součást hlavního chodu i samostatné jídlo: Jaký druh máte nejraději?
Velký přehled nejznámějších druhů párků: Frankfurtské se hodí do polévky, debrecínské na gril a spišské k zapékání
Komentáře