Grilované houby si připravujeme kdykoliv. V sezoně použijeme lesní houby, ale žampiony máme po ruce celoročně
Grilování je oblíbenou činností a často se do něho pouštíme ve volných chvílích s rodinou nebo když máme milou návštěvu. Grilovat se může u chaty v přírodě, ale i doma u elektrického přístroje. Sice to není taková romantika, ale pochutnáme si zrovna tak, navíc poměrně rychle.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jaké houby jsou vhodné ke grilování
Co přidat k houbám na gril
Velmi chutné a oblíbené jsou kombinace se zeleninou - na kovovou nebo obyčejnou špejli střídavě napícháme houby a vybranou zeleninu (např.kapii, cukety, cibuli, lilek i malé rajčátko). Houby před grilováním lze na chvíli nechat odležet v marinádě (olivový nebo jiný olej, sůl, grilovací koření - koupená směs nebo bylinky podle vlastního výběru). Marinovací směsí stačí houby a zeleninu pouze potřít.
Jak grilovat houby
Houby grilujeme buď volně rozložené na grilu nebo z nich připravujeme špízy. Nejrychleji jsou hotové volně rozložené houby (10–15 minut), špízy trvají trochu déle. Během grilování houby občas jemně potíráme grilovací směsí (tuk, koření, sůl), aby se nevysušily, a obracíme. Další možností je grilování hub v alobalu - při tomto způsobu houby můžeme nakrájet na menší kousky, ale stejně musíme počítat s delším časem grilování (asi 25 minut).
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Křenový dip
Přidáno před 17 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno před 19 hodinami
Krůtí prsa na sušených hříbkách s italskými těstovinami
Přidáno před 19 hodinami
Banánovo-jablečné dortíky s jogurtovým krémem
Přidáno před 20 hodinami
Dip z kečupu a majonézy
Přidáno před 21 hodinami
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno 1. 6. 2024 19:06
Přečtěte si Zobrazit více
7 oblíbených grilovacích omáček. Grilované dobroty, ať už zelenina, maso nebo sýry, s nimi budou ještě chutnější
Jak připravit špízy, ať už v troubě nebo na grilu. Oblíbené recepty nám poradí, jak postupovat a co se do špízů nejvíce hodí
Správné marinování pomůže grilovanému masu ke křehkosti a lepší chuti. Poradíme, jak a čím lze marinovat
Komentáře