5 tipů, jak docílit dokonale křupavého a šťavnatého kuřete: Stačí k tomu základní ingredience
Milujete křupavou kůrčičku na kuřeti? Máme pro vás hned několik tipů, jak při jeho pečení docílit dokonalé křupavosti. Není k tomu potřeba nic, co byste neměli doma. Stačí vybrat kvalitní kuře a je z poloviny hotovo.
Základem je koupě kvalitního kuřete. Nejlepší jsou ověřené domácí chovy, chuť kuřete z takového zdroje bude výborná. Také je potřeba kuře vytáhnout z lednice alespoň hodinu před samotným pečením, abyste předešli teplotnímu šoku.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak na křupavé kuře
Vždy je potřeba kuře řádně osušit, aby se dobře propékalo. Také jej doporučujeme svázat do kompaktního tvaru. Díky tomu se bude propékat rovnoměrně a křidélka se stehýnky se nevysuší, protože nebudou od samotného kuřete odstávat.
- Kuře stačí péct tak, jak jste zvyklí, jen ke konci pečení jej potřete máslem či sádlem. Tento jednoduchý trik vás dovede ke skvělému výsledku v podobě křupavé kůžičky. Takto lze použít samozřejmě i olej.
- Další možností je upéct kuře na soli. Před položením kuřete na rozprostřenou sůl v pekáči mu na několika místech propíchejte kůži, aby lépe vytékal tuk během pečení a o to více byla kůrčička křupavější.
- Pokud nechcete péct kuře na soli, ale klasicky na výpeku z vlastní šťávy, řádně jej osolte před vložením do trouby, a to klidně i den dopředu.
- Mléko vám dokáže taktéž zajistit křupavou kůrčičku. Několikrát jím kuře během pečení potřete, abyste dosáhli kýženého výsledku. To samé platí dokonce i pro pivo.
- Ke konci pečení je také možné zvýšit v troubě teplotu či zapnout program grilování. Není to ale nutné, křupavé kuře lze totiž s přehledem připravit i v remosce, která nemá možnost regulace teploty.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Nezapomeňte, že pečené maso potřebuje takzvaně "dojít", tedy je vhodné ho nechat po pečení chvíli odpočinout, než se vrhnete na porcování a servírování. Stačí 10 minut a hostina může začít. Níže pro vás máme video-recept, který vás krok za krokem provede přípravou kuřete pečeného v máslové marinádě. Dobrou chuť.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Boží milosti - recept z kuchařky vydané v roce 1955
Přidáno před 12 hodinami
Jednoduché čínské nudle
Přidáno před 18 hodinami
Kedlubnový salát
Přidáno před 20 hodinami
Sýrovo kuřecí mleté nugety
Přidáno před 21 hodinami
Česnekové výhonky se slaninou
Přidáno 11. 6. 2024 20:43
Gyóza knedlíčky
Přidáno 11. 6. 2024 18:17
Přečtěte si Zobrazit více
Remoska je skvělý pomocník nejen v kuchyni, ale i na cestách. Poradíme, jak v ní upéct kuře
7 nejlepších receptů na kuře s nádivkou: Proměňte obyčejné kuře na slavnostní pokrm díky skvělé nádivce
7 nejlepších receptů z kuřecího masa. Znáte nejoblíbenější recepty, jejichž základem je kuře?
Komentáře