Jak krájet váleček na vanilkové rohlíčky? Vychytávka pro stejně velké kousky těsta
Vanilkové rohlíčky patří neodmyslitelně k vánočním svátkům. Drobné, do podkovy zahnuté rohlíčky s ořechy, obalené v závěji vanilkového cukru, pečeme pouze na Vánoce - k jiným příležitostem v roce se prostě nehodí.
Těsto máme připravené, začínáme tvarovat rohlíčky na plech. Základem je oddělit kousek těsta a vyválet z něj dlouhý váleček tloušťky malíčku. Ten budeme krájet na kousky a dále tvarovat. Jak docílit, aby byly všechny kousky stejné?
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Vychytávky pro krájení válečku těsta
Rohlíčky jen ohneme - ostré špičky se rády připalují:
- Zkušenější pekařky použijí nůž, kterým nasekají kousky "podle oka".
- Stejně dlouhé válečky naporcujeme pomocí rádélka na šátečky.
- Kulaté nebo hranaté vykrajovátko, případně sklenička, nahradí rádélko.
Těsto při zpracování dlouho nezahříváme, aby se těsto nespařilo, ani ho příliš nepodsypáváme moukou, aby nebylo tuhé. Rohlíčky pečeme do růžova, necháme na plechu 5 minut vychladnout a hned obalujeme v cukru s vanilkou.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Rybí kari s fazolkami a hráškem
Přidáno před 3 hodinami
Koláč s ovocem (z domácí pekárny)
Přidáno před 4 hodinami
Domácí králík na smetaně s houbami
Přidáno před 6 hodinami
Vepřové ledvinky dušené na cibuli se slaninou
Přidáno před 10 hodinami
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno před 23 hodinami
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno 19. 5. 2024 14:38
Komentáře