Jak na rolovaný knedlík z bramborového těsta
Rolovaný bramborový knedlík je efektní a zase jiné zpracování klasického bramborového těsta. Náplň může tvořit tepelně upravené maso, smažená cibulka, bylinky, připravený vychladlý špenát nebo jiná zelenina anebo, jako v našem videu, plátky slaniny.
Nastrouhané uvařené brambory podle receptu osolíme, přidáme vejce, mouku, škrob, krupičku a zpracujeme na těsto, do kterého zapracujeme kousky změklého másla. Těsto musí být kompaktní a hladké.
Postup přípravy
Pracovní desku navlhčíme vodou a potáhneme potravinovou fólií. Fólii potřeme olejem a rozválíme na ni připravené těsto do tvaru obdélníku. Těsto potřeme žloutkem, potřeme nebo poklademe náplní, ale ne zcela do krajů.
Pomocí fólie těsto zabalíme do rolády. Překrojíme na menší roládky kvůli snadnější manipulaci, každou zvlášť zabalíme do čisté utěrky a vložíme do vroucí osolené vody. Vaříme za mírného varu asi 21 minut.
Tip: ušetříte si utěrku a množství spotřebované energie, když roládky zabalíte do fólie potřené olejem a uvaříte v páře. Doba varu zůstává stejná.
Uvařený knedlík vybalíme, propícháme, aby vyšla pára a nakrájíme na plátky.
Podáváme nejčastěji k pečeným masům.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kurkumačka s kroupama
Přidáno před 3 hodinami
Salát z kuskusu a bylinek a la Taboulé
Přidáno před 4 hodinami
Jarní vietnamské závitky
Přidáno před 5 hodinami
Francouzský toust (toast)
Přidáno před 7 hodinami
Pomazánka z tresčích jater se smetanovým sýrem
Přidáno před 8 hodinami
Avokádový dip ze zakysané smetany
Přidáno před 10 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
7 nejlepších bylinkových receptů. Které bylinky se hodí nejlépe k dochucování pokrmů a snadno se pěstují na zahradě
Brambory jsou nedílnou součástí české kuchyně - jsou velmi variabilní
Jak na dokonalou jahodovou bublaninu? Díky šlehačce bude úžasně vláčná a jemná, s jahodami rozhodně nešetřete
Komentáře