Jak rozmrazit maso, když máte málo času? Máme pro vás několik rad, se kterými to jistě zvládnete
Znáte to, naplánujete si ,,grilovačku,, a pozvete přátele, jenže při všech starostech s přípravou věcí na grilování zapomenete na tu nejdůležitější věc, a to vyndat maso z mrazáku. Jak zachránit situaci a maso co nejrychleji rozmrazit? Ukážeme vám triky, díky kterým nebudete muset grilovací párty rušit.
Většina lidí si nakupuje maso do zásoby a následně si ho uskladní v mrazničce. Stále je to totiž jeden z nejběžnějších způsobů uchování masa na delší dobu. Když pak rychle potřebujete maso použít, ať už na vaření oběda či grilování, stačí sáhnout do poličky v mrazáku a s jeho přípravou můžete ihned začít. Postačí maso jen rozmrazit.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak co nejšetrněji maso rozmrazit
Aby u masa byla po rozmrazení zachována ta nejlepší kvalita, je nejšetrnějším, ale zároveň i nejpomalejším způsobem - rozmrazení masa v ledničce. Maso je nutné dát do misky, protože při rozmrazování může z masa vytéct voda. Někdo upřednostňuje rozmrazování na kuchyňské lince, ale vzhledem k možným vysokým teplotám v místnosti se tento způsob z hygienického hlediska nedoporučuje.
Rychlé rozmrazování masa
Co ale dělat s masem, které jsme zapomněli včas vytáhnout z mrazničky a je potřeba ho rychle rozmrazit? Zde máte pár tipů, jak situaci vyřešit.
- Jeden z dalších šetrných způsobů je nechat maso v nepropustném obalu a vložit do studené vody. Maso musí být zcela ponořené. Důležité je měnit vodu každou půlhodinu.
- Dále můžete použít speciální rozmrazovací program v mikrovlnné nebo multifunkční troubě. Tento způsob je však k masu nejméně šetrný a může maso vysušit.
-
Sendvičová metoda - zmražený plátek masa, např. řízek, vložte na otočený hrnec a na něj položte další hrnec. Zmražené maso předá chlad (i vodu) kovu na hrncích. Při použití této metody je dobré zabalit plátek masa do igelitového sáčku.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Hovězí krk na sušených hřibech, uzeném boku a mrkvi v pomalém hrnci
Přidáno před 13 hodinami
Lilek s domácí à la boloňskou směsí
Přidáno před 21 hodinami
Vepřové kotlety na slanině s bylinkami
Přidáno 5. 6. 2024 18:25
Kuře s adjika dresinkem
Přidáno 5. 6. 2024 17:29
Uzená krkovice s lesními houbami a sýrem
Přidáno 5. 6. 2024 15:52
Pekingské zavinuté zelí
Přidáno 5. 6. 2024 15:10
Přečtěte si Zobrazit více
7 tipů na správné rozmrazování potravin: Jak rozmrazit maso, jak ovoce a co s pečivem
Letem masovým světem: Jak v obchodě bezpečně poznat čerstvé kuřecí maso? Všímat si musíme vůně, barvy i obalu
Jak připravit maso na hamburger? Nikdy nebylo jednodušší. Máte hned několik možností
Komentáře