Jak na to, aby rozinky, které přidáme do těsta, neklesaly dolů. Jednoduchý trik je záležitostí chvilky
Rozinky dají některým těstům tu správnou chuť, ale může se nám stát, že začnou v řidším těstu klesat dolů. Tomu snadno zabráníme jednoduchým trikem, který provedeme během chvilky.
Rozinky před použitím zkontrolujeme a přebereme, aby v nich nezůstaly drobné kamínky a jiné malé nečistoty. Potom je spaříme horkou vodou - stačí je dát do cedníku a nad umyvadlem prolít vodou, kterou jsme ohřáli v rychlovarné konvici. Tímto způsobem připravené rozinky budou po upečení příjemně vláčné a chutné.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak připravit rozinky do těsta
Omyté a spařené rozinky mírně osušíme (jen částečně), např. je můžeme na chvilku položit na utěrku, ať už látkovou nebo papírovou. Poté je nasypeme do misky s trochou hrubé mouky a lehce je protřepeme. Tímto způsobem jsou již rozinky připravené k použití. Mouka, která se na nich přichytila, zabrání jejich klesání při pečení těsta.
Jak nejlépe upéct oblíbený mazanec s rozinkami, poradí náš další článek.
Další tipy a triky
Nejnovější recepty Více
Rybí kari s fazolkami a hráškem
Přidáno před 6 hodinami
Koláč s ovocem (z domácí pekárny)
Přidáno před 6 hodinami
Domácí králík na smetaně s houbami
Přidáno před 8 hodinami
Vepřové ledvinky dušené na cibuli se slaninou
Přidáno před 13 hodinami
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno 19. 5. 2024 19:52
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno 19. 5. 2024 14:38
Přečtěte si Zobrazit více
Oblíbeným masopustním moučníkem jsou koblihy. Jak je správně tvarovat a naplnit, poradí názorné video
Jak upéct krásný a chutný mazanec? Poradíme, jak připravit ten nejlepší
Holka u plotny radí: Valašská kaše pápěnka je vylepšenou verzí obyčejné krupičky. Dokonalou chuť zajistí jeden krok navíc
Komentáře