Krájení zeleniny stylem julienne přidá jídlům šmrnc i elegantní vzhled. Pomůže vám naše názorné video
Krájení zeleniny julienne je technika, která v poslední době získává stále větší popularitu. Tato metoda krájení je známá svými tenkými proužky zeleniny, které dodají jídlu krásný vzhled i zajímavou texturu.
Krájení zeleniny tímto stylem přináší výhody nejen po estetické stránce, ale také umožňuje rychlejší a rovnoměrnější tepelnou úpravu. Tenké proužky zeleniny se rychleji prohřejí, což zkracuje dobu vaření a zachovává více živin. A jak na to?
- Zeleninu očistíme a nakrájíme na cca 10 cm dlouhé kousky.
- Poté zeleninu krájíme na tenké plátky a ty pak na tenké proužky.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Zelenina nesmí v jídelníčku chybět
Až 400 g zeleniny bychom měli každý sníst denně. Krájení zeleniny na jullienne je skvělým způsobem, jak přidat barvu, chuť a originální texturu do vašich pokrmů. Lehké saláty, skvělé polévky i vydatná hlavní jídla získají nový rozměr díky jemným proužkům zeleniny. Ať už se rozhodnete použít obyčejný nůž nebo speciální škrabku, obohaťte svou kuchyni o nový kulinářský trik s pomocí našeho videa.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Koláč s ovocem (z domácí pekárny)
Přidáno před 9 minutami
Vepřové ledvinky dušené na cibuli se slaninou
Přidáno před 6 hodinami
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno před 19 hodinami
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno 19. 5. 2024 14:38
Melounové chuťovky s balkánským sýrem
Přidáno 19. 5. 2024 13:06
Palačinková roláda s tvarohem
Přidáno 19. 5. 2024 11:19
Komentáře