Jak naporcovat králíka. Názorné video naučí jednoduchý postup i začátečníky
Králík má křehké a libové maso. Koupit ho můžeme buď v celku nebo naporcované na jednotlivé části - hřbet, kýty, plec, bok a hrudí. Králičí maso pečeme, vaříme nebo dusíme. Hodí se k němu knedlíky, rýže i brambory.
Porcování králíka
Na kuchyňské využití králičího masa máme v receptáři mnoho zajímavých receptů. A když je náš králík v celku a potřebujeme ho nejprve naporcovat? Jak na to, poradí úvodní video. Stačí nám k tomu pouze prkýnko, kvalitní ostrý nůž a sekáček na maso.
- Nejprve odřízneme přední nohy.
- Potom odřízneme zadní část páteře.
- Hřbet naporcujeme na několik částí.
Co uvařit z králičího masa
Stehna se hodí k pečení a vykostěná se mohou připravit jako řízky. Maso ze hřbetu a kýty se používá na minutkovou úpravu. Přední půlka králíka se vaří a dusí. Játra se smaží nebo se z nich připravuje paštika. Chuť masa není příliš výrazná, proto se doplňuje česnekem, kmínem a dalším kořením.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Rybí kari s fazolkami a hráškem
Přidáno před 1 hodinou
Koláč s ovocem (z domácí pekárny)
Přidáno před 2 hodinami
Domácí králík na smetaně s houbami
Přidáno před 4 hodinami
Vepřové ledvinky dušené na cibuli se slaninou
Přidáno před 8 hodinami
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno před 21 hodinami
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno 19. 5. 2024 14:38
Přečtěte si Zobrazit více
Holka u plotny radí: Valašská kaše pápěnka je vylepšenou verzí obyčejné krupičky. Dokonalou chuť zajistí jeden krok navíc
Špikování králíka před pečením zajistí, aby měl šťavnaté a chutné maso. Poradíme, jak na to
Národní kolo kuchařské „olympiády“ Bocuse d'Or má svého vítěze. V bouřící „hokejové“ atmosféře vyhrál Dominik Unčovský
Komentáře