Jak přidat zakysanou smetanu do omáčky či polévky, aby se nesrazila. Vyzkoušejte malý trik našich babiček
Husté omáčky nebo polévky získají tu pravou jemnou a lahodnou chuť teprve vmícháním zakysané smetany. Jak na to, abychom v horké tekutině smetanu rozmíchali beze zbytku?
Polévky nebo omáčky, které zjemníme a dochutíme vmícháním zakysané smetany, získají lahodnou chuť. Jak nebo kdy zakysanou smetanu vmíchat, aby se v horkém pokrmu nesrazila a s polévkou (omáčkou) se beze zbytku spojila? Je to velmi snadné a věděly to už naše babičky.
Jak přidat zakysanou smetanu
Postup je jednoduchý i pro naprosté začátečníky.
- Zakysanou smetanu přidáváme do vařeného pokrmu až zcela nakonec.
- Do menší misky z hrnce odebereme dvě naběračky vřelé polévky (omáčky).
- K ní přidáme všechnu zakysanou smetanu a lžící ji v polévce (omáčce) velmi dobře rozmícháme.
- Hned potom vlijeme obsah misky zpět do hrnce s polévkou (omáčkou) a promícháme.
Inspiraci na výborné smetanové omáčky najdete v našem receptáři.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Rybí kari s fazolkami a hráškem
Přidáno před 7 hodinami
Koláč s ovocem (z domácí pekárny)
Přidáno před 8 hodinami
Domácí králík na smetaně s houbami
Přidáno před 10 hodinami
Vepřové ledvinky dušené na cibuli se slaninou
Přidáno před 14 hodinami
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno 19. 5. 2024 19:52
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno 19. 5. 2024 14:38
Přečtěte si Zobrazit více
BeBe řezy se žloutkovým krémem a čokoládovou polevou podle Terezy z Peče celá země. Téhle variaci nikdo neodolá
5 skvělých receptů z rýže: Jednoduché risibisi, rýži se žampiony nebo vaječnou rýži si zamiluje každý
Pět rychlých večeří na všední dny: Pikantní těstoviny s fetou, smažené tousty plněné sýrem nebo rychlé kuře s omáčkou
Komentáře
11. 10. 2023 08:14
2. 10. 2022 11:34