Jak připravit chutnou čínu? Stačí dodržet 7 kroků
Jste milovníci asijské kuchyně, ale nevíte, jak ji uvařit? Naučíme vás, jak připravit čínu, aby maso bylo měkké, šťavnaté a zelenina tak akorát křupavá. Držte se několika základních rad a výtečné jídlo bude během pár minut na stole.
Čínou, směsí nakrájeného masa na nudličky s dokřupava restovanou zeleninou, nikdy nic nezkazíte. Výhodou je, že se jedná o jednoduchý a rychlý recept, který zvládne i začátečník. Podává se většinou s rýži, ale výtečně chutná i s hranolkami nebo nudlemi.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Příprava číny v několika krocích
Kouzlo číny tkví v její rychlé přípravě a následném rychlém vaření. Než začnete, je důležité mít většinu věcí již dopředu nachystanou, protože při restování vám na to již nezbyde čas.
- Nejprve je nutné vybrat kvalitní maso, vhodné je kuřecí, vepřová panenka nebo pečeně bez kosti. Maso zbavte všech nečistot, nežádoucích blan a šlach. Poté ho nakrájejte na velmi tenké nudličky a naložte do marinády.
- Marinádu si připravte smícháním oblíbeného koření. Vhodná je i kupovaná směs např. koření na čínu nebo koření pěti vůní. K tomu je dobré přidat nějakou kyselejší složku, kterou může být suché bílé víno či rýžový ocet.
- Poté si nakrájejte zeleninu. Nejvíce používané druhy jsou mrkev, jarní cibulka, cuketa, cibule, česnek, může být i paprika.
- V dalším kroku si připravte tekutou marinádu, která dodá číně šmrnc. Jedná se o směs sójové omáčky, rybí omáčky a například i rýžového octa. Přidat můžete i solamyl. Nebojte se různých kombinací.
- Vyberte si vhodnou pánev na přípravu. Nejlepší je pánev wok. Pokud ji nevlastníte, nezoufejte a vyberte si jinou kvalitní pánev se širokým dnem, která se dá pořádně rozpálit. Poté co pánev rozpálíte na sucho, přilijte do ní malé množství oleje a připravené maso na ní restujte, dokud nebude opečené ze všech stran. Orestované maso přendejte z pánve na talíř.
- V této chvíli přidejte na pánev trochu oleje a orestujte nakrájenou zeleninu. Dvě minuty budou bohatě stačit.
- Na závěr do pánve nalijte připravenou tekutou směs a až zhoustne, přisypte ke všem surovinám odložené orestované maso. A máte hotovo.
Připravujete si rádi doma čínu? Jaké maso na její přípravu máte nejraději? Budeme rádi, kdy se s námi o své zkušenosti podělíte v komentáři pod článkem.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Pizza šneci z listového těsta
Přidáno před 2 hodinami
Uzené stehno s těstovinami
Přidáno před 12 hodinami
Mandlové šneky
Přidáno 9. 5. 2024 09:39
Krkovička v jogurtu opečená na přepuštěném másle
Přidáno 9. 5. 2024 08:30
Cordon bleu z tousťáku
Přidáno 9. 5. 2024 06:45
Pomazánka ze dvou druhů sýra s pečeným česnekem
Přidáno 8. 5. 2024 18:11
Přečtěte si Zobrazit více
Jak připravit stir-fry? Připravuje se prudkým smažením kousků masa a zeleniny v horkém oleji ve woku
Opékání či restování masa tak, aby si udrželo šťavnatost a zůstalo křehké i chutné, má svá pravidla
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Komentáře