Jak se připravuje domácí šunková pěna. Báječně chutná na chlebíčkách i jednohubkách
Potřebujete jen tři ingredience a lahodná jemná pěna z vyšlehané šunky je během chvilky na světě. Šunková pěna je ideální pro rodinné oslavy či posezení s přáteli. Natřená na pečivu a ozdobená zelenými bylinkami bude ozdobou každého stolu.
Na tuto pěnu nám postačí pouze 3 suroviny a to především kvalitní šunka, dále klasické máslo a smetana. Zdobícím kornoutem nanesená na jednohubkách bude vypadat dokonale a zpestří tak slavnostní stůl nebo také večerní pohoštění.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak připravit šunkovou pěnu
-
Máslo vytáhneme z lednice, aby změklo na pokojovou teplotu. Šunku pokrájíme najemno.
-
Do mixovací nádoby vložíme šunku, přidáme máslo a smetanu ke šlehání.
-
Umixujeme vše do jemné pěny. Během mixování stíráme suroviny ze stěn nádoby, aby v pěně nezůstávaly hrubé kusy.
-
Teprve po rozmixování případně dosolíme, a ještě jednou krátce promixujeme. Pěnu nejlépe ihned podáváme.
Na pohoštění pro přátele můžete krom šunkové pěny připravit také šlehanou sýrovou pomazánku ochucenou česnekem. Jaké pomazánky připravujete pro vaši rodinu? Napište nám další inspiraci do komentáře. Přejeme dobrou chuť.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Rybí kari s fazolkami a hráškem
Přidáno před 1 hodinou
Koláč s ovocem (z domácí pekárny)
Přidáno před 2 hodinami
Domácí králík na smetaně s houbami
Přidáno před 4 hodinami
Vepřové ledvinky dušené na cibuli se slaninou
Přidáno před 8 hodinami
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno před 21 hodinami
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno 19. 5. 2024 14:38
Přečtěte si Zobrazit více
Pět rychlých večeří na všední dny: Pikantní těstoviny s fetou, smažené tousty plněné sýrem nebo rychlé kuře s omáčkou
Znáte všechny typy smetany a víte, na co je použít? Jaká se hodí na zahuštění omáček a která do studené kuchyně?
3 základní postupy při výrobě šunky: Projeví se různými vlastnostmi a chutí šunky
Komentáře