Dýně z kynutého těsta jsou překrásnou jedlou dekorací. Připravte si je podle videa
Podzimních dekorací máte spoustu, ale stále tomu něco chybí? Skvělou možností, jak netradičně ozdobit snídaňový stůl nebo pohostit návštěvy, jsou malé dýně z kynutého těsta. Můžete si být jistí, že sklidí obrovský úspěch, navíc si ohromně pochutnáte.
Kynuté těsto ve tvaru dýní je kreativní a zábavný způsob, jak připravit kynuté pečivo, které svým tvarem dýně připomíná. Tato dobrota je oblíbená zejména během podzimního období a svátků, protože dýně mají v té době svou sezónu a jsou typickou dekorací. Díky této sladké pochoutce přinesete podzimní atmosféru do vaší kuchyně i k jídelnímu stolu.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak připravit dýně z kynutého těsta?
Připravit dýně z kynutého těsta není nic těžkého. Jak na to?
- Připravíme si kynuté těsto podle oblíbeného receptu, rozdělíme ho na části a jednotlivé kousky zakulatíme do tvaru pevných bochánků.
- První způsob: Vezmeme si provázek a svážeme bochánek do tvaru dýně. Nejprve na poloviny, poté na čtvrtiny, skončíme u osminek a necháme nakynout.
- Druhý způsob: Bochánek lehce zploštíme, po obvodu na 6–8 místech nastřihneme nebo nařízneme a pomoučenou vařečkou uděláme ve středu důlek.
- Vytvořené dýně naskládáme na plech, obnovíme důlky a zapíchneme do nich oříšek. Potřeme rozšlehaným vejcem s trochou kurkumy a upečeme dozlatova.
Kalendář Celý kalendář
Den kynutého těsta
Kynuté těsto má dlouhou historii, která sahá až do 17. století, kdy se z něj vařily slané buchty z mouky, tekutých kvasnic, vajec a soli. V dnešní… Více o významném dni
Dýně z kynutého těsta jsou nejlepší hned po upečení
Dýně z kynutého těsta si vychutnejte ihned po vychladnutí, protože další dny už to není ono. Existují však triky, jak udělat ze staršího sladkého pečiva zase lahůdku.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Rybí kari s fazolkami a hráškem
Přidáno před 1 hodinou
Koláč s ovocem (z domácí pekárny)
Přidáno před 2 hodinami
Domácí králík na smetaně s houbami
Přidáno před 4 hodinami
Vepřové ledvinky dušené na cibuli se slaninou
Přidáno před 8 hodinami
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno před 21 hodinami
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno 19. 5. 2024 14:38
Přečtěte si Zobrazit více
Holka u plotny radí: Valašská kaše pápěnka je vylepšenou verzí obyčejné krupičky. Dokonalou chuť zajistí jeden krok navíc
Těhotnej kuchař radí, jak udělat z oschlého koláče znovu lahůdku. Stačí jen máslo, voda a pánev, říká slavný influencer
Jak se vyhnout chybám při zadělávání kynutého těsta, abychom upekli to nejlepší pečivo?
Komentáře