Zelí jako příloha: Máme 4 možnosti. Které dáte přednost?
Zelí jako příloha je naprosto jedinečné a výborné. K pečenému masu a knedlíkům chutná výtečně, proto mnozí z nás tuto kombinaci považují za své nejoblíbenější jídlo. Všichni víme, že spotřeba zeleniny by měla být vyšší, a s chutně upraveným zelím to jde snadno.
Víte, že zelí můžete připravit několika základními způsoby? A to k tomu nepočítáme různá vylepšení a rodinné recepty na to "nejlepší" zelí. Způsob zpracování této jednoduché přílohy vybíráme s ohledem na strávníky. Něco jiného nadchne manžela v nejlepších letech, ale děti nebo starší lidé mohou mít chutě jiné.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Čtyři varianty přílohového zelí
Zvažujete, jak připravit zelí (červené nebo bílé) jako přílohu? Výběr záleží zcela na vás. Máte totiž nejméně čtyři možnosti a všechny jsou výborné:
- Zpracujte a uvařte čerstvou hlávku zelí. Ocení ti, kdo nemají rádi "kyselé" zelí.
- Uvařte kysané zelí (koupené nebo vlastnoručně naložené). Nadchne všechny milovníky kysaného zelí.
- Nebo dokonce smíchejte kysané a hlávkové zelí. Směs bude ve výsledku méně "kyselá" a jemnější, než když použijeme jen kysané zelí, proto bude chutnat i dětem.
- Použijte k uvaření sladkokyselé zelí v nálevu (sterilované), opět buď koupené nebo vlastnoručně připravené.
Následující videorecept vám ukáže přípravu kysaného zelí k pečené kachně a knedlíkům, tedy výborný sváteční oběd.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno před 12 hodinami
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno před 17 hodinami
Melounové chuťovky s balkánským sýrem
Přidáno před 19 hodinami
Palačinková roláda s tvarohem
Přidáno před 20 hodinami
Knedlo zelo králík s bůčkem
Přidáno před 22 hodinami
Ořechové řezy s tvarohovo-višňovým krémem a šlehačkou
Přidáno 19. 5. 2024 08:11
Přečtěte si Zobrazit více
Vyzkoušejte novou chuť kysaného nebo hlávkového zelí. Máme pro vás recepty na zelí karamelizované
Šlehaná feta je skvělý dip k čerstvé zelenině nebo ke krekrům. Snadno se připravuje a božsky chutná
Zelné placky pečené na pánvi a v troubě. Nejlepší zelňáky podle našich babiček
Komentáře