Jak správně oloupat avokádo. Videonávod vám předvede snadný a rychlý postup
Avokádo se usídlilo v našem jídelníčku, ani nevíme jak. Je jemné, vláčné, a ačkoli je tučné, považuje se za superpotravinu – obsahuje totiž velké množství vitamínů a minerálů. Jedinou malou nevýhodou je, že mnoho lidí neví, jak avokádo správně oloupat.
Loupání avokáda může skončit opatlanými prsty a linkou, případně i pomačkanou dužinou. Pokud ale budete postupovat podle videonávodu, zvládnete to zcela bez nehod a dužinu využijete beze zbytku.
Jak oloupat avokádo
Připravte si avokádo a ostrý nůž.
- Nejprve odloupněte stopku. Avokádo je zralé, když je pod slupkou žluté nebo žlutozelené. Pokud avokádo ještě zralé není, nejde stopka vůbec vyloupnout. Přezrálé avokádo je zase pod stopkou hnědé, protože už začíná hnít.
- Avokádo nařízněte podélně kolem dokola. Nožem přitom zajeďte až k pecce.
- Uchopte plod do dlaně a druhou rukou otočte vrchní polovinou proti té první.
- Polovinu bez pecky můžete nakrájet přímo ve slupce na čtverečky nebo na plátky, které poté vydlabete lžící.
- Pecku vyloupnete tak, že do ní zaseknete nůž.
Avokádo je skvělé i jen samotné nebo posolené.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Rybí kari s fazolkami a hráškem
Přidáno před 4 hodinami
Koláč s ovocem (z domácí pekárny)
Přidáno před 5 hodinami
Domácí králík na smetaně s houbami
Přidáno před 7 hodinami
Vepřové ledvinky dušené na cibuli se slaninou
Přidáno před 11 hodinami
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno 19. 5. 2024 19:52
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno 19. 5. 2024 14:38
Přečtěte si Zobrazit více
BeBe řezy se žloutkovým krémem a čokoládovou polevou podle Terezy z Peče celá země. Téhle variaci nikdo neodolá
Čínské placičky: Křehká a šťavnatá směs vepřového a kuřecího masa se potřebuje předem naležet v speciální marinádě
Pět rychlých večeří na všední dny: Pikantní těstoviny s fetou, smažené tousty plněné sýrem nebo rychlé kuře s omáčkou
Komentáře