Žloutkové věnečky z odpalovaného těsta stříkáme na připravené plechy ve dvou vrstvách. Video napoví, jak na to
Na žloutkové věnečky si nejprve připravíme plechy. Stříkání a pečení odpalovaného těsta má svá pravidla, která je potřeba dodržet, aby se pečivo podařilo.
Plechy nejprve potřeme tukem, pak vysypeme hrubou moukou a do ní naznačíme formičkou nebo skleničkou menší kroužky dostatečně daleko od sebe, protože těsto v troubě hodně nabude.
Tip: Na plech položíme papír na pečení, na jehož spodní stranu nakreslíme kroužky. Při pečení více plechů si můžeme připravit šablonu, kterou vždy pod papír podsuneme. S pečicím papírem si ušetříme mytí plechů.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak stříkat odpalované těsto
Když dodržíme jednoduchý postup, žloutkové věnečky se nám určitě povedou:
- Odpalované těsto připravené podle receptu vložíme do cukrářského sáčku se zubatou trubičkou.
- Na obvod naznačených koleček stříkáme kroužky a po objetí jedné vrstvy nastříkáme ještě jedno patro, aby věnečky byly mohutnější.
- Plechy vkládáme do dobře vyhřáté trouby na 230 °C, po 10 minutách teplotu snížíme na 180 °C a dopečeme dorůžova.
- Prvních 15 minut nesmíme troubu vůbec otevřít, protože by pečivo beznadějně kleslo.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Rybí kari s fazolkami a hráškem
Přidáno před 1 hodinou
Koláč s ovocem (z domácí pekárny)
Přidáno před 2 hodinami
Domácí králík na smetaně s houbami
Přidáno před 4 hodinami
Vepřové ledvinky dušené na cibuli se slaninou
Přidáno před 8 hodinami
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno před 21 hodinami
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno 19. 5. 2024 14:38
Přečtěte si Zobrazit více
Deset odpovědí na nejčastější otázky k odpalovanému těstu. Jak dlouho se odpaluje a jak jej zachránit?
Věnečky s karamelovou šlehačkou: Nadýchané odpalované těsto není vůbec složité a krém nahradí ochucená šlehačka
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Komentáře