Usmažit čínské nudle je skutečně snadné. Nevěříte? Pojďte si připravit jednu porci s námi
Jste milovníci asijské kuchyně? My také. Asijská kuchyně je plná rýže, čerstvých ryb, křehké zeleniny a u nás velmi oblíbených dlouhých nudlí. Pojďme se společně podívat, jak připravit snadné a rychlé smažené nudle.
Jak smažit čínské nudle?
Pokud máte dojem, že se jedná o něco složitého, jistě vás příjemně překvapí jednoduchý postup i skvělý výsledek. Nudle ke smažení by měly zvládnout přehazování a míchání na pánvi, proto vybereme raději delší a silnější.
- V hrnci přivedeme osolenou vodu k varu.
- Vložíme nudle a necháme je vařit cca 5-15 minut (čas upřesní návod na obalu zakoupených nudlí).
- Nudle necháme okapat a rozpálíme pánev.
- Do pánve dáme olej. Tip: nalijte do pánve celou naběračku studeného oleje, pánev rozpohybujte, aby se olej dostal všude a přebytek z pánve vylijte.
- Nudle smažíme na oleji 2-3 minuty a promícháváme.
Čím doplnit smažené nudle
Samozřejmě přidáme to, co máme rádi např. sójovou omáčku, ústřicovou omáčku, zázvor, chilli, zeleninu (např. pórek, cibuli, česnek, pekingské zelí, mrkev), opečené maso aj. Vše musí být předem připraveno, během smažení se jen míchá.
Jak se směs míchá?
Pokud chcete vyzkoušet ideální míchání směsi, připravte si pevnou ruku a naběračku. Uprostřed pánve držíme naběračku a obsah pánve lehce nadhazujeme směrem k sobě přes ní. Můžete to hned vyzkoušet u našeho video-receptu a další pokrmy najdete v našem receptáři.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Rybí kari s fazolkami a hráškem
Přidáno před 6 hodinami
Koláč s ovocem (z domácí pekárny)
Přidáno před 6 hodinami
Domácí králík na smetaně s houbami
Přidáno před 8 hodinami
Vepřové ledvinky dušené na cibuli se slaninou
Přidáno před 13 hodinami
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno 19. 5. 2024 19:52
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno 19. 5. 2024 14:38
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Z kulinární historie: Čínská kuchyně má 18 tisíc let dlouho tradici, ale rajčata a pro ni typické chilli papričky přinesli až Evropané
Holka u plotny radí: Valašská kaše pápěnka je vylepšenou verzí obyčejné krupičky. Dokonalou chuť zajistí jeden krok navíc
Komentáře