Palačinky by měly být co nejtenčí. Jak na to vám ukáže videonávod
Není snad nikdo, kdo by neměl rád palačinky. Těsto je hotové hned, usmažené jsou taky rychle a potom už zbývá jen je namazat tím, na co máte zrovna chuť. Jelikož je vždy co zlepšovat, i palačinky můžete dovést k dokonalosti.
Usmažit tenoučké palačinky, které by byly skoro průhledné, je cílem mnoha kuchařů. Pokud budete postupovat podle videonávodu, jistě se vám povedou skoro tak tenké jako ty francouzské z trhů a poutí. Chce to jen trochu cviku.
Jak smažit palačinky
Předpokladem je kvalitní nepoškrábaná pánev, dál už je to na vás.
- Pánev lehce potřeme olejem a rozehřejeme ji na střední teplotu.
- Těsto nalijeme doprostřed pánve a nakláněním pánve ho rozlijeme po celé ploše.
- Jakmile těsto na povrchu zmatní, palačinku podebereme a otočíme.
- Palačinku krátce osmažíme i z druhé strany.
- Palačinky zdobíme sezónním ovocem a šlehačkou či plníme marmeládou a zmrzlinou.
Palačinky jsou výborné i naslano.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Jablečné řezy s rybízem a vanilkovým krémem
Přidáno před 14 hodinami
Bramboráky plněné masovo zeleninovou směsí
Přidáno 11. 5. 2024 09:00
Ovocný koláč podle Josefa Maršálka
Přidáno 10. 5. 2024 11:29
Kokosový dort bez mouky
Přidáno 10. 5. 2024 10:57
Opečený domácí lančmít s bramborami se špenátem
Přidáno 10. 5. 2024 09:45
Pizza šneci z listového těsta
Přidáno 10. 5. 2024 07:25
Přečtěte si Zobrazit více
Valašský frgál je nejlepším koláčem světa! V žebříčku překonal newyorský cheesecake nebo ruský medovník
Chcete vonět jako smažené kuře? KFC představuje svůj parfém, který má nabudit chuť na jejich výrobky
Usmažit čínské nudle je skutečně snadné. Nevěříte? Pojďte si připravit jednu porci s námi
Komentáře