Palačinky by měly být co nejtenčí. Jak na to vám ukáže videonávod
Není snad nikdo, kdo by neměl rád palačinky. Těsto je hotové hned, usmažené jsou taky rychle a potom už zbývá jen je namazat tím, na co máte zrovna chuť. Jelikož je vždy co zlepšovat, i palačinky můžete dovést k dokonalosti.
Usmažit tenoučké palačinky, které by byly skoro průhledné, je cílem mnoha kuchařů. Pokud budete postupovat podle videonávodu, jistě se vám povedou skoro tak tenké jako ty francouzské z trhů a poutí. Chce to jen trochu cviku.
Jak smažit palačinky
Předpokladem je kvalitní nepoškrábaná pánev, dál už je to na vás.
- Pánev lehce potřeme olejem a rozehřejeme ji na střední teplotu.
- Těsto nalijeme doprostřed pánve a nakláněním pánve ho rozlijeme po celé ploše.
- Jakmile těsto na povrchu zmatní, palačinku podebereme a otočíme.
- Palačinku krátce osmažíme i z druhé strany.
- Palačinky zdobíme sezónním ovocem a šlehačkou či plníme marmeládou a zmrzlinou.
Palačinky jsou výborné i naslano.
Další tipy a triky
Nejnovější recepty Více
Rybí kari s fazolkami a hráškem
Přidáno před 6 hodinami
Koláč s ovocem (z domácí pekárny)
Přidáno před 6 hodinami
Domácí králík na smetaně s houbami
Přidáno před 8 hodinami
Vepřové ledvinky dušené na cibuli se slaninou
Přidáno před 13 hodinami
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno 19. 5. 2024 19:52
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno 19. 5. 2024 14:38
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejlepších receptů z kapra: Máme pro vás výběr tradičních i nových receptů
Josef Maršálek upekl čokoládovou buchtu z batátů: Mramorovaná poleva doladí chuť hutného dezertu, říká cukrář
Holka u plotny radí: Valašská kaše pápěnka je vylepšenou verzí obyčejné krupičky. Dokonalou chuť zajistí jeden krok navíc
Komentáře